Borsodi, Buza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Borsodi, Buza

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,6 %, kapsel konkursowy
    Kolor - pomarańczowy, mętny
    Piana - drobna, średnio wysoka i trwała
    Zapach - wyraźny cytrusowo-słodki
    Gaz - okey
    Smak - średnie cytrusy, lekki banan, średnia słodycz, lekka nuta drożdżowa, lekko-średnia goryczka. Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4167 - moje 2068 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

Z wyglądu to piwo - pomarańczowo-beżowe i mocno mętne - przypomina hefe-weizena. Ale ta węgierska pszenica z h-w ma mało wspólnego. Może trochę słodkiego banana w zapachu i smaku. Jednak nie jest to klasyczny bananowy aromat znany z h-w, poza tym goździka brak zupełnie. Jeżeli miałbym to piwo porównać z popularnymi pszenicami to już chyba bliżej mu do witbiera. Zapach jest słodowo-słodkawy, nuty bananowe. W smaku też głównie słodowa słodkawość podbita troszkę bananem i dziwną cytrusowością. Na finiszu lekka trochę kwaskowa goryczka. Nic oszałamiającego, ale muszę przyznać, że spożyłem to piwo ze sporą przyjemnością

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
        Borsodi, Staropramen Premium
        Javox
        Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
        Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...
        2022-08-18, 12:44
      • yavo
        Borsodi, Hoppy
        yavo
        Tak bardzo nijakie, że aż postanowiłem założyć wątek i Was ostrzec. IBU 25, alkohol 4.5%. Chłeptane z puszki, EAN 5998817520468. Słabizna.
        2020-08-18, 21:25
      • pebejot
        Węgry, Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 6, Hansdonner Sörház
        pebejot
        W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
        Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...
        2022-09-14, 14:13
      • pebejot
        Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
        pebejot
        W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
        W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
        2022-09-13, 13:54
      • pebejot
        Węgry, Sümeg, Árpád u. 15, Sümegi Sörház
        pebejot
        Sümeg to niewielkie, kilkutysięczne miasteczko, położone zaledwie kilkanaście kilometrów na północny-zachód od Balatonu.
        Główną atrakcją turystyczną jest widoczny z daleka położony na wzgórzu Zamek, a dogodny dojazd zapewniają kursujące co dwie godziny pociągi InterRegio relacji:...
        2021-09-20, 15:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...