Piwo z minibrowaru w Nagykáta.
Lane na miejscu do szkła lub na życzenie na zapleczu do peta za pomocą specjalnej instalacji.
Cena lanego do szkła 0,3 l. to 90 Ft, cena lanego 0,5 l. do peta to tylko 100 Ft czyli jakieś 1,5 zł.
Alkohol 4,8 %, ekstrakt 11 %. W zasypie dwa rodzaje słodu, użyto dwa rodzaje chmielu, wszystko węgierskiej produkcji.
Barwa ciemnobursztynowa, pierwsze skojarzenie, że to piwo półciemne,ale jak wspominała właścicielka jest to efekt dwóch rodzajów słodu.
Piana niska, drobna, krótko się utrzymuje, pozostawia niewielkie ślady na szkle.
W zapachu zbożowe, plus owocowy aromat.
W smaku wyraźny słód, owocowe elementy i po chwili dosyc wyraźna goryczka. Piwa węgierskich mikrusów są na ogół słabo chmielone.
Nagazowanie słabe, wolę mocniejsze
W sumie ciekawe i niesztampowe piwo. Warte spróbowania.
Lane na miejscu do szkła lub na życzenie na zapleczu do peta za pomocą specjalnej instalacji.
Cena lanego do szkła 0,3 l. to 90 Ft, cena lanego 0,5 l. do peta to tylko 100 Ft czyli jakieś 1,5 zł.
Alkohol 4,8 %, ekstrakt 11 %. W zasypie dwa rodzaje słodu, użyto dwa rodzaje chmielu, wszystko węgierskiej produkcji.
Barwa ciemnobursztynowa, pierwsze skojarzenie, że to piwo półciemne,ale jak wspominała właścicielka jest to efekt dwóch rodzajów słodu.
Piana niska, drobna, krótko się utrzymuje, pozostawia niewielkie ślady na szkle.
W zapachu zbożowe, plus owocowy aromat.
W smaku wyraźny słód, owocowe elementy i po chwili dosyc wyraźna goryczka. Piwa węgierskich mikrusów są na ogół słabo chmielone.
Nagazowanie słabe, wolę mocniejsze
W sumie ciekawe i niesztampowe piwo. Warte spróbowania.
Comment