Jedno z dwóch piw robionych w mikrusie w Jászapáti.
Nazwa piwa nawiązuje do nazwiska właściciela -Lados Miklos oraz piany. Można wie sobie przetłumaczy jak Pianę Ladosa.
Alkoholu 5%, , ekstrakt z notatki właściciela nie jestem w stanie odczytac. Na etykiecie nie podano.
Barwa jasnobursztnowa, nie jest całkowicie klarowna, lekko przymglona. Piwo jest niepasteryzowane, a na dnie butelki widnieją łuski osadu.
Piana średnia, drobna, powoli opada. Zostawia wyraźne ślady na szkle.
Zbożowy aromat, taki charakterystyczne dla węgierskich mikrusów.
Smak lekko chlebowy i mocna, wyraźna goryczka.Długo pozostaje jej smak na podniebieniu.
Nagazowanie w sam raz.
W sumie dobre piwo, pije się z przyjemnością.
Na miejscu lane do szkła, 2 l. petów lub butelek NRW.
Nazwa piwa nawiązuje do nazwiska właściciela -Lados Miklos oraz piany. Można wie sobie przetłumaczy jak Pianę Ladosa.
Alkoholu 5%, , ekstrakt z notatki właściciela nie jestem w stanie odczytac. Na etykiecie nie podano.
Barwa jasnobursztnowa, nie jest całkowicie klarowna, lekko przymglona. Piwo jest niepasteryzowane, a na dnie butelki widnieją łuski osadu.
Piana średnia, drobna, powoli opada. Zostawia wyraźne ślady na szkle.
Zbożowy aromat, taki charakterystyczne dla węgierskich mikrusów.
Smak lekko chlebowy i mocna, wyraźna goryczka.Długo pozostaje jej smak na podniebieniu.
Nagazowanie w sam raz.
W sumie dobre piwo, pije się z przyjemnością.
Na miejscu lane do szkła, 2 l. petów lub butelek NRW.