Nagy József, Sümeg Sör

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Nagy József, Sümeg Sör

Jak na razie robocza nazwa minibrowaru, bo nie mogę znaleźc żadnych informacji o tym browarze. Jedyna informacja to ta z oficjalnej strony miasta Sümeg, lista działających firm i między innymi Nagy József Sörfőzde. Brak tego browaru na węgierskich listach, brak kolektybiliów, znalazłem tylko na stronie węgierskiego kolekcjonera ulotkę, plakat tego piwa.
    Piwo zakupione w zamkniętym od kilu miesięcy minibrowarze w Ménfõcsanak.
    Dostałem namiar na właściciela browaru w Sümeg oraz nazwę i parametry piwa.
    Alkohol 4,5 %, ekstrakt 11,5 %.
    Cena to 205 Ft za 0,5 l. Ja otrzymałem litrowe zabutelkowane, ale pozbawione etykiet PET-y.
    Barwa jasnoherbaciana, klarowna.
    Piana wysoka, trwała, długo się utrzymuje, opada powoli zostawiając spore i wyraźne slady na szkle.
    W smaku nic wyróżniającego się, lekka zbożowośc, plus wyraźna goryczka.
    Nagazowanie w sam raz.
    Przeciętne piwo bez żadnych wad jak i szczególnych zalet.
    Attached Files
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Reklama w formacie, widoczne u góry logo piwa oraz poniżej ceny piwa.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• becik
      Węgry, Budapeszt, József krt. 31a, Krak'n'Town
      becik
      Lokal nawiązujący do Krakena, nie Krakowa...
      Oferuje "własne" piwo oraz kilka innych z mikrusów.
      Własne, to nie warzone na miejscu, bo nie jest to browar jedynie kontraktowiec zamawiający piwo w innym browarze, nie udało mi się dowiedzieć gdzie konkretnie, jak się dowiem...
      2020-02-27, 12:45
    • pebejot
      Dziekanowice 200, Browar Trzech Braci
      pebejot
      Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
      Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
      2024-08-20, 22:27
    • dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • dadek
      Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
      dadek
      Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
      2025-01-29, 03:15
    • ART
      Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
      ART
      Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
      2024-10-28, 22:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...