Ekstrakt 12,5 Plato, alk. 5 % vol. American pale ale (wg informacji na etykiecie).
Zapach herbatnikowo-żywiczny, z czasem bardziej żywiczny, lekko cytrusowy, na koniec pozostaje klasyczny chmiel (jak w lagerach), a żywica w tle, wystarczająco wyraźnie - pojawia się i znika przez cały czas.
Piana wysoka, dość gęsta. Opada w średnim tempie, ale długo zostają grubaśne pierzyny na powierzchni i szkle
Gaz. Pojedyncze bąbelki, ni to łaskocące, ni to podszczypujące. W sumie niski.
Kolor miodowo-pomarańczowo-złoty, zamglony.
Smak. Jednoznaczny chmiel z owocowym, cytrusowym, kwaskowym podkładem. Mocny, długi goryczkowy posmak. Na tym etapie też jest trochę żywicy.
Tekstura średnia.
W skrócie: chmiel, żywica i cytrusy - owszem po amerykańsku. Trochę brakuje mi słodowej kontry dla równowagi. Dobre, ale drogie.
Zapach herbatnikowo-żywiczny, z czasem bardziej żywiczny, lekko cytrusowy, na koniec pozostaje klasyczny chmiel (jak w lagerach), a żywica w tle, wystarczająco wyraźnie - pojawia się i znika przez cały czas.
Piana wysoka, dość gęsta. Opada w średnim tempie, ale długo zostają grubaśne pierzyny na powierzchni i szkle
Gaz. Pojedyncze bąbelki, ni to łaskocące, ni to podszczypujące. W sumie niski.
Kolor miodowo-pomarańczowo-złoty, zamglony.
Smak. Jednoznaczny chmiel z owocowym, cytrusowym, kwaskowym podkładem. Mocny, długi goryczkowy posmak. Na tym etapie też jest trochę żywicy.
Tekstura średnia.
W skrócie: chmiel, żywica i cytrusy - owszem po amerykańsku. Trochę brakuje mi słodowej kontry dla równowagi. Dobre, ale drogie.
Comment