Birradamare, Na Biretta Rossa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Birradamare, Na Biretta Rossa

Butelka firmowa 0,33 litra, alkohol 6,3 %, eks. brak, kapsel z sercem, warka nr 358
    Kolor - rdzawo-brązowe, mętne
    Piana - drobna, 'brudna", średnio wysoka, trwała
    Zapach - słodki z nutą owocową
    Gaz - okey
    Smak - leciutko winne, średnio owocowe z wyczuwalną nutą kawową, średnia słodycz, lekka goryczka
    Przyzwoite piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4778 - moje 2332 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
      dadek
      Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
      2024-10-04, 23:49
    • e-prezes
      Birra del Reno, Rossa
      e-prezes
      W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
      Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
      2023-02-16, 21:33
    • e-prezes
      Biały, Kawowa Pokusa
      e-prezes
      4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
      2025-02-12, 15:35
    • darekd
      Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
      darekd
      Ekstr. 19%
      Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
      Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
      Barwa - smolista
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
      2023-12-05, 01:59
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...