Imperial IPA
Ekstrakt: Nie podano. Alkohol: 8,5%.
Kolor: Brunatnoczerwony, piwo jest mętne.
Piana: Beżowa, zaraz po przelaniu tworzy pokaźny kożuch złożony z pęcherzyków różniej wielkości, ale stosunkowo szybko redukuje się do cieniutkiej, acz odpornej na działanie czasu, warstewki z drobnych pęcherzyków.
Zapach: Intensywny, składają się nań: chmiel, cytrusy oraz bliżej nieokreślone owoce tropikalne.
Smak: Solidna słodowa baza, leciutki kwasek połączony z takąż samą ziołowością, a dalej cytrusy i chmielowa goryczka. Wspomniana goryczka początkowo jest nieco gryząca, ale za to długotrwała, co przy stopniowym jej zanikaniu - daje sporą przyjemność z konsumpcji. Na samym końcu degustacji pojawia się delikatna kwiatowość.
Wysycenie: Spore.
Opakowanie: Butelka 0,75l, kapsel z logo browaru. Etykieta przedstawia chmielowego stworka z koroną na głowie, który serfuje na desce.
Uwagi: Nie przepadam za tym stylem, a to piwo mi smakowało. Niemniej jednak - byłbym niezmiernie rad, gdyby ciekawe piwa włoskie były tańsze o 20-25%.
Ekstrakt: Nie podano. Alkohol: 8,5%.
Kolor: Brunatnoczerwony, piwo jest mętne.
Piana: Beżowa, zaraz po przelaniu tworzy pokaźny kożuch złożony z pęcherzyków różniej wielkości, ale stosunkowo szybko redukuje się do cieniutkiej, acz odpornej na działanie czasu, warstewki z drobnych pęcherzyków.
Zapach: Intensywny, składają się nań: chmiel, cytrusy oraz bliżej nieokreślone owoce tropikalne.
Smak: Solidna słodowa baza, leciutki kwasek połączony z takąż samą ziołowością, a dalej cytrusy i chmielowa goryczka. Wspomniana goryczka początkowo jest nieco gryząca, ale za to długotrwała, co przy stopniowym jej zanikaniu - daje sporą przyjemność z konsumpcji. Na samym końcu degustacji pojawia się delikatna kwiatowość.
Wysycenie: Spore.
Opakowanie: Butelka 0,75l, kapsel z logo browaru. Etykieta przedstawia chmielowego stworka z koroną na głowie, który serfuje na desce.
Uwagi: Nie przepadam za tym stylem, a to piwo mi smakowało. Niemniej jednak - byłbym niezmiernie rad, gdyby ciekawe piwa włoskie były tańsze o 20-25%.
Comment