Piwo z włoskiego browaru rzemieślniczego zlokalizowanego w Trieście.
Strona browaru: http://www.birracampagnolo.it/
Piwo określone jako Monaco Red Beer, fermentacja mieszana, ale nie wiem co to dokładnie w tym wypadku oznacza.
Kolor: Bursztynowy, mętny.
Piana: Koloru złamanej bieli, dosyć gęsta, średnio trwała, opada do dziurawego kożucha lekko oblepiając szkło.
Zapach: Słodowy i mocno owocowy: porzeczki, suszone śliwki, cytrusy. Lekki karmel.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, owoce takie same jak w zapachu, lekka nuta pieprzowa, trochę karmelu i melanoidynowych klimatów. Goryczka dosyć niska. Finisz wytrawny.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Dobre. Smakuje jak coś pomiędzy koźlakiem a piwami klasztornymi.
Strona browaru: http://www.birracampagnolo.it/
Piwo określone jako Monaco Red Beer, fermentacja mieszana, ale nie wiem co to dokładnie w tym wypadku oznacza.
Kolor: Bursztynowy, mętny.
Piana: Koloru złamanej bieli, dosyć gęsta, średnio trwała, opada do dziurawego kożucha lekko oblepiając szkło.
Zapach: Słodowy i mocno owocowy: porzeczki, suszone śliwki, cytrusy. Lekki karmel.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, owoce takie same jak w zapachu, lekka nuta pieprzowa, trochę karmelu i melanoidynowych klimatów. Goryczka dosyć niska. Finisz wytrawny.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Dobre. Smakuje jak coś pomiędzy koźlakiem a piwami klasztornymi.