Piwo z włoskiego browaru rzemieślniczego zlokalizowanego w Trieście.
Strona browaru: http://www.birracampagnolo.it/
Określano jako Scotch Ale, 18 Plato, 7.5% vol.
Kolor: Herbaciany, mętny.
Piana: Jasnobeżowa, dosyć gęsta, średnio trwała, opada do kożucha.
Zapach: Bogaty. Słodowość, owoce: porzeczki, suszone śliwki, jabłka; chmiel, karmel, orzechy.
Smak: Również bogate i treściwe. Słodowość, owoce - głównie ciemne (suszone śliwki, rodzynki), karmel, orzechy, wyraźny ale nieźle wpasowany posmak alkoholowy. Goryczka średnia o wyraźnie alkoholowym charakterze. Finisz lekko wytrawny, orzechowy.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bardzo dobre. Zdecydowanie ciekawsze od Bora Scura, czyli drugiego piwa z tego browaru, które miałem okazje pić.
Strona browaru: http://www.birracampagnolo.it/
Określano jako Scotch Ale, 18 Plato, 7.5% vol.
Kolor: Herbaciany, mętny.
Piana: Jasnobeżowa, dosyć gęsta, średnio trwała, opada do kożucha.
Zapach: Bogaty. Słodowość, owoce: porzeczki, suszone śliwki, jabłka; chmiel, karmel, orzechy.
Smak: Również bogate i treściwe. Słodowość, owoce - głównie ciemne (suszone śliwki, rodzynki), karmel, orzechy, wyraźny ale nieźle wpasowany posmak alkoholowy. Goryczka średnia o wyraźnie alkoholowym charakterze. Finisz lekko wytrawny, orzechowy.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bardzo dobre. Zdecydowanie ciekawsze od Bora Scura, czyli drugiego piwa z tego browaru, które miałem okazje pić.