Toccalmatto, Fume du Sanglier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Toccalmatto, Fume du Sanglier

Butelka 0,75 litra, alkohol 6%
    Kolor - czarny, mętny
    Piana - niska, nie trwała
    Zapach - wyraźnie wędzono-dymiony
    Gaz - okey
    Smak - wyraźna mocna wędzonka i nuty paleniskowo-dymione, spora słodycz, wyraźna mocna goryczka
    Bardzo esencjonalne, aż za mocne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 5406 - moje 2660 nowe piwo opisane na forum - moje włoskie piwo nr. 80
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
      dadek
      Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
      2024-10-14, 23:58
    • dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • dadek
      Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
      dadek
      Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
      2024-05-12, 23:57
    • darekd
      Wrowar, Black River
      darekd
      Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

Oatmeal Stout, 4,6% alk.
      Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
      Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
      ...
      2024-12-30, 14:42
    • dadek
      Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
      dadek
      Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
      Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
      2023-11-03, 00:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...