Baladin, Open Gold

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

    Baladin, Open Gold

    Piana: Drobne i średnie pęcherze, nie za wysoka, ładna koloru złamanej bieli. Dość szybko się redukuje.
    Kolor: Złote, zmętnione z drobnymi farfoclami w dużej ilości.
    Aromat: Z butelki słodki aromat słodowy, z delikatną siarką a zaraz po nich przebijającymi się nutami chmielu. W szkle już chyba jak dla mnie charakterystyczna dla Baladin nuta plastikowa z lekkimi aromatami chmielowymi i bardziej wyczuwalnymi aromatami słodowymi kojarzącymi się z pełnym ziarnem i lekkim karmelem okraszona subtelną siarką.
    Smak: Słodowo chmielowy z wyraźną trawiastą goryczką. Piwo zdecydowanie wytrawne ze szczątkową słodyczą i lekkim rozgrzewającym alkoholem. Finisz trawiasto-liściasty, lekko zalegający, ale w pozytywnym znaczeniu.


    Fajne, przyjemne i bardzo pijalne piwo, niemniej takie trochę nijakie, goryczka zdecydowana, fajna i przyjemna, natomiast po stronie chmielowej jest średnio, aromaty słabe i niemal niewyczuwalne, przy chmielu dość dominują aromaty słodowe i lekka siarka.
    Last edited by sibarh; 2014-06-26, 16:56. Powód: usunięto foto butelki
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • rgrzech
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.12
      • 230

      #3
      Open Gold to według browaru piwo w stylu American Pale Ale. Co?? Piwo jest mocno słodowe i karmelowe. Jego smak zamula, bo goryczka nie daje rady skontrować dużej słodyczy. W aromacie dodatkowo nuta siarkowa. To piwo to raczej słabe double ipa, bo przecież woltaż też niczego sobie - 7,5%.
      To trzecie, po Super Bitter i Open White, próbowane przeze mnie piwo z Birra Baladin i trzeci zawód. Piwa były mocno męczące, zbyt słodkie i karmelowe. Dodatkowo we wszystkich siarka w aromacie.

      Comment

      Przetwarzanie...