Gilac, Caesar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Gilac, Caesar

Gilac to mały browar w Rivoli, na przedmieściach Turynu (www.gilac.it).
    Kupiłem jedno z ich piw w knajpce na terenie dawnego getta w Ferrarze.
    Parametry piwa to 12,5*/5,1%. Jest jasnozłote, zmętnione. Piana biała, chwilowa.
    Słaby zapach chmielowy, nic szczególnego. W smaku początkowo silna, dość tępa goryczka, trochę kwasku, niewiele więcej.
    Gaz średni. Mała, pękata flaszka 0,33 typu "miód pitny", zielona folia na szyjce, zielona eta z białym napisem.
    O ile kojarzę, zapłaciłem za nie EUR 4,50 i mam podejrzenie graniczące z pewnością, że przepłaciłem...

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    2025.05.9-11 - Zielona Góra - Lotny Festiwal Piwa
    Ahumba
    Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
    Start
    2025-05-09
    Koniec
    2025-05-11
    Adres
    Zielona Góra, Plac Bohaterów
    2024-11-29, 11:52
  • JasneCiemne
    Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
    JasneCiemne
    W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
    2024-05-09, 22:24
  • Prusak
    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
    Prusak
    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
    2024-02-07, 18:00
  • dadek
    Milicz, Zielona 5, Browar Milicz
    dadek
    Jacek "Jacer" Domagalski, czyli dobrze wszystkim znany piwowar o ugruntowanej od dawna pozycji, od czasu jak rozpoczął prace przy uruchomieniu własnego browaru obiecywał, że gdy tylko będzie miał gotowe piwa, zaprosi wszystkich na huczne otwarcie.
    Jak obiecał tak...
    2019-05-28, 03:27
  • AndrewZG
    Piwna Góra - Zielona Góra
    AndrewZG
    Nie chcę zaśmiecać wątku o nowych browarach rzemieślniczych, a tam pojawiło się info + kilka postów o inicjatywie pod nazwą jak w temacie.
    Wystartowali kilka dni temu (w piątek) z dwoma piwami: 11 i 13 - obydwa poprawne, ale bez rewelacji, za to ceny z kosmosu - w sklepie piwno/alkoholowym...
    2019-04-30, 17:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...