Ronzani, Oro del Reno

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Ronzani, Oro del Reno

Podaję to piwo jako warzone w browarze Ronzani, choć w sieci krążą informacje, że to Amarcord...
    Piwo jest jasnozłote, śladowo mętne, ma 5,5% i białą, ale niezbyt ciekawą pianę.
    Pachnie typowo, tzn. słodowo z chmielowym cieniem. Smak słodowy, pełny, z sympatycznym akcenterm chlebowym.
    Nagazowanie średnie. Butelka 0,75 z czerwonym kapslem browaru, czerwona eta z elementami kolorystycznymi włoskiej flagi.
    Smaczne, sympatyczne piwo .

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Amarcord, Bad Brewer IPA
    e-prezes
    "Bad Brewer" to linia piw warzonych w Birra Amarcord. Przez chwilę myślałem, że to jakiś pseudo kontrakt, bo na mapie Pendiego jest googlowska "szpilka z kieliszkiem" obok lokalizacji browaru Armacord, a sam adres jaki podano na stronie badbrewer.com to hala targowa w Riminii....
    2023-02-14, 17:08
  • e-prezes
    Birra del Reno, Rossa
    e-prezes
    W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
    Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
    2023-02-16, 21:33
  • yaro74
    Amarcord, Italian Pale Ale
    yaro74
    Piwo wyprodukowane na zamówienie firmy dystrybucyjnej Target 2000.
    Zawartość alkoholu 6,1%.
    Kolor: złoty, klarowny.
    Piana: niska, o drobnych i średnich pęcherzykach, nietrwała.
    Wysycenie: średnie.
    Zapach: słaby, cytrusy, grejpfrut.
    Smak: słodkawy,...
    2019-06-16, 14:51
  • darekd
    Amarcord [Lucilla], La Bionda
    darekd
    O tym projekcie pisałem tu:

https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=128358

Pale Ale
    Alk. 6,5%

Aromat - słodowo-owocowy
    Piana - umiarkowanie wysoka, z trwałym zwartym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa - ciemniejsze złoto...
    2019-03-03, 00:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...