Piwo warzone przez Doppio Malto Brewing Company z Erby (okolice jeziora Como) ma 4,8% i 12*.
Jest jasnozłote, jak dla mnie, ciut za jasne. Piana słaba, biała, niewysoka...
Pachnie słodowo, ale narastają fajne owoce - jabłka i chyba coś egzotycznego. W smaku goryczka, ale taka "odowocowa", dziwnie tropikalna, dębu nie czuję.
Małą flaszka, na ecie apetyczna blondynka w różowym kostiumie (bieliźnie?) z lat 50: http://www.doppiomalto.it/le-nostre-birre.
No, nie czuję tego dębu i już.
Się mi podwójnie klepnęło... Sorka...
Jest jasnozłote, jak dla mnie, ciut za jasne. Piana słaba, biała, niewysoka...
Pachnie słodowo, ale narastają fajne owoce - jabłka i chyba coś egzotycznego. W smaku goryczka, ale taka "odowocowa", dziwnie tropikalna, dębu nie czuję.
Małą flaszka, na ecie apetyczna blondynka w różowym kostiumie (bieliźnie?) z lat 50: http://www.doppiomalto.it/le-nostre-birre.
No, nie czuję tego dębu i już.
Się mi podwójnie klepnęło... Sorka...
Comment