32. Via dei Birrai, Audace

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

32. Via dei Birrai, Audace

Złamałem się i skusiłem na jedno z trzech dostępnych w plażowej knajpce "Faro 36" w Lido di Spina piw z tego browaru (wszystkich mają osiem). Opis piwa: http://www.32viadeibirrai.it/en/prodotti/audace/.
    Skusiłem się, bo flaszka 0,75 kosztowała EUR 13 . Flaszka ciekawa, zakapslowana i zakorkowana plastikowym korkiem, jak wino. Na korku numer "32", na kalkomanii na butelce także (w kolorze pomarańczowym), szyjka oklejona na pomarańczowo.
    Piwo jest mlecznobłotne, lekko mętne (Edi...?). Piana biała, wysoka, sztywna, drobna, całkiem trwała. Zapach zdecydowanie zbożowy. Smak słodowy z lekką goryczką w kierunku grejpfruta, owoce także są wyczuwalne.
    Nagazowanie wysokie, wiadomo... refermentacja. Piwo ciekawe, ale portfel wyje mi nadal...

Related Topics

Collapse

• darekd
    Mastri Birrai Umbri, IPA
    darekd
    W tym wypadku IPA to Italian Pale Ale:

https://www.mastribirraiumbri.com/en...lian-pale-ale/

13,5% ekstr.
    6,5% alk.,

Aromat - słody dominują - szarlotka, od chmielu tony kwiatowe, mniej owocowe
    Piana - średnia, zwarta, trwała...
    2020-03-04, 23:17
  • heckler
    Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
    heckler
    ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
    2024-12-30, 08:20
  • bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • e-prezes
    Pinta, Party Pacific Lager
    e-prezes
    Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
    2024-07-07, 11:32
  • Pancernik
    Ýaşlyk, Berk 2
    Pancernik
    Piwo przywiezione przez koleżankę właśnie z wyjazdu.
    Jasnozłote, z wysoką, nawet trwałą, niezbyt drobną pianą.
    Pachnie lekkością, nieco owocowo-jabłkowo, z nutą chmielu.
    Smakowo bez uniesień, ot, całkiem sympatyczny lager do wypicia.
    Wg ety napój ma 4,5%, w sam...
    2024-07-05, 11:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...