Ex Fabrica, Amaricana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9801

Ex Fabrica, Amaricana

Ostatnie z piw kupionych w Ferrarze (na resztę pożałowałem... ).
    Piwo w stylu APA, 5,5%, bursztynowe. Piana biała, słaba, drobna, niska i nietrwała.
    Zapach kwiatowo-karmelowy, ze śladem ziół i chyba znowu gruszek...? Smak łagodny, aksamitny wręcz - w porównaniu do "naszych ajp" , delikatna goryczka, śladowy kwasek, na samym końcu dalekie skojarzenia owocowe.
    Gazu dość dużo. Opakowanie typowe dla browaru, czyli mała, pękata buteleczka 0,33, tym razem fioletowy kapsel ze smokiem Sforzów, eta także typowa, skośny pas teraz jest barwy zgaszonego fioletu (wrzosowy? ).
    Bardzo przyjazna, łagodna, oswojona i jedząca z ręki APA . Niestety, z w/w powodów (poza tym nie chciało mi się tego wszystkiego targać) więcej piw z dawnej fabryki nie kupiłem...

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Rumunia, Iași, Calea Chisinaului 132, Fabrica de bere Cearfisa
    pebejot
    Browar regionalny bez wyszynku Fabrica de bere Cearfisa został otwarty w 2017 w mieście Iași.
    Znajduje się na przedmieściach w zagłębiu przemysłowym, kilka kilometrów od centrum.
    Dojechać tam można tramwajem 5 lub 8 do przystanku Fabrica de Ulei (3 przystanki przed pętlą Tutora)....
    2023-03-13, 11:20
  • darekd
    Ex Fabrica, Ciära
    darekd
    Rzemieślniczy browar z regionu Emilia-Romania

5% alk. Golden ale

Aromat - z powodu kataru wyczułem jedynie lekko kwaskowe owoce
    Piana - niższa, umiarkowanie trwała, zostaje trochę na szkle
    Barwa - zmętnione jaśniejsze złoto
    Wysycenie - umiarkowane,...
    2024-05-30, 22:42
  • pebejot
    Portugalia, Porto, Rua da Picaria 72, A Fábrica da Picaria
    pebejot
    Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
    Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
    Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
    2023-09-19, 13:54
  • pebejot
    Rumunia, Zimandu Nou 3b, Fabrica de Bere Zimandu Nou
    pebejot
    Zimandu to mała gmina w Zachodniej Rumunii, 12 km na Północ od Aradu.
    Od 2019 roku działa tu sporych rozmiarów browar rzemieślniczy o nazwie "Fabrica de Bere Zimandu Nou", posiadający swój sklepik firmowy.
    Gmina leży przy linii kolejowej Arad - Oradea. Z Aradu można dojechać...
    2021-01-30, 13:44
  • abelincoln
    Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica
    abelincoln
    W morzu kiepskiego piwa, jakim raczą się Hiszpanie i turyści natrafiłem na informację, że niedaleko od starówki w Maladze znajduje się browar restauracyjny. Jest to bardzo duże miejsce, ze sporą klimatyzowaną halą wewnątrz oraz małym "ogródkiem" (czy też właściwie podcieniem)...
    2021-06-26, 14:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...