Warzone dla I.T. S,p.A. http://www.birraterzarima.it/
Ekstrakt 18 P., alk. 7,2 % vol.
Górna fermentacja, bez pasteryzacji i filtracji, refermentowane w butelce.
Zapach. Na początku powiew karmelowy (przyjemny, ale szybko mijający), potom wieloowocowa grzanka; trochę orzeźwienia, ciut mdłej wanilii, na koniec głównie alkohol.
Piana niska i krótka - prawie do zera. Kiepsko. Gaz jest - trochę się perli, leciutko podszczypuje.
Kolor ceglano-jasnobrązowy. Znacznie ciemniejszy od tego, jaki zazwyczaj miewa bursztyn.
Smak stosunkowo wytrawny i ostry z dużą dawką alkoholu (trochę ściąga), ale na solidnej słodowej bazie. W drugiej fazie przewijają się owocowe kwaski. Posmak mocno gorzki od chmielu ale i alkoholu. Nie ma tu subtelności - uderza mocno, na krótko.
Dość treściwe, trochę się klei.
Wygląda, że się starali, a wyszło tak sobie.
Ekstrakt 18 P., alk. 7,2 % vol.
Górna fermentacja, bez pasteryzacji i filtracji, refermentowane w butelce.
Zapach. Na początku powiew karmelowy (przyjemny, ale szybko mijający), potom wieloowocowa grzanka; trochę orzeźwienia, ciut mdłej wanilii, na koniec głównie alkohol.
Piana niska i krótka - prawie do zera. Kiepsko. Gaz jest - trochę się perli, leciutko podszczypuje.
Kolor ceglano-jasnobrązowy. Znacznie ciemniejszy od tego, jaki zazwyczaj miewa bursztyn.
Smak stosunkowo wytrawny i ostry z dużą dawką alkoholu (trochę ściąga), ale na solidnej słodowej bazie. W drugiej fazie przewijają się owocowe kwaski. Posmak mocno gorzki od chmielu ale i alkoholu. Nie ma tu subtelności - uderza mocno, na krótko.
Dość treściwe, trochę się klei.
Wygląda, że się starali, a wyszło tak sobie.
Comment