Piwo warzone dla Toscana Cereali Soc. Coop. Agr.
Ekstrakt NN, alk. 4,5 % vol. Skład tradycyjny.
Niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zapach. Delikatne, słodkie cytrusy, morele i lekkie drożdże. Dalej subtelny, nieco octowy kwasek. Z czasem chmiel i orzeźwienie.
Piana biała, gęsta, trwała, tworząca postrzępione skały. Zostawia warstwy kożuchów. Widać pojedyncze malutkie bąbelki, które łagodnie gładzą podniebienie.
Kolor blado-złoty, mocno zamglony.
Smak. Winno-octowy kwasek (białe wino), trochę cierpkości i umiarkowana chmielowa goryczka.
Lekkie, orzeźwiające, oryginalne ale zharmonizowane, dobre, szczególnie na lato.
Ekstrakt NN, alk. 4,5 % vol. Skład tradycyjny.
Niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zapach. Delikatne, słodkie cytrusy, morele i lekkie drożdże. Dalej subtelny, nieco octowy kwasek. Z czasem chmiel i orzeźwienie.
Piana biała, gęsta, trwała, tworząca postrzępione skały. Zostawia warstwy kożuchów. Widać pojedyncze malutkie bąbelki, które łagodnie gładzą podniebienie.
Kolor blado-złoty, mocno zamglony.
Smak. Winno-octowy kwasek (białe wino), trochę cierpkości i umiarkowana chmielowa goryczka.
Lekkie, orzeźwiające, oryginalne ale zharmonizowane, dobre, szczególnie na lato.