IBU ~0, EBC 45, alk. 10%, blg 22,5
Gruit, gdzie użyto mieszanki takich ziół: krwawnik, szałwia, bylica pospolita oraz trawa cytrynowa, lukrecja i skórka bergamotki.
Piana nieduża, szybko opadająca do krążka. Barwy mocnej herbaty, mętnawe, z pływającymi drobinkami drożdży. W aromacie głównie cytrusy, ale nie takie chmielowe, a właśnie od trawy cytrynowej i bergamotki. W smaku lekka kwasowość, ale przyjemnie łagodząca słodycz wysokiego blg. Gęste jak barley wine, albo bardziej jak wheat wine. Mocno rozgrzewające,, ale nie alkoholowe w smaku. Ciekawe!
Gruit, gdzie użyto mieszanki takich ziół: krwawnik, szałwia, bylica pospolita oraz trawa cytrynowa, lukrecja i skórka bergamotki.
Piana nieduża, szybko opadająca do krążka. Barwy mocnej herbaty, mętnawe, z pływającymi drobinkami drożdży. W aromacie głównie cytrusy, ale nie takie chmielowe, a właśnie od trawy cytrynowej i bergamotki. W smaku lekka kwasowość, ale przyjemnie łagodząca słodycz wysokiego blg. Gęste jak barley wine, albo bardziej jak wheat wine. Mocno rozgrzewające,, ale nie alkoholowe w smaku. Ciekawe!
Comment