Azienda Agricola La Dinda, Lallibet Bionda

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    #1

    Azienda Agricola La Dinda, Lallibet Bionda

    Ekstrakt NN, alk. 5,5 % vol.
    Zapach. Najpierw słodkie owoce tropikalne, dalej ananas, truskawki, kwasek, pikantność. Bogato, jednak krzykliwie, jaskrawo, bezładnie. W drugiej fazie spod owoców plastelina, gotowane warzywa, a nawet proszek do prania. krótki chmielowy, przyjemny finisz.
    Piana luźna i krótka. Gaz niski.
    Kolor bursztynowo-złoty z rdzawym osadem.
    Smak tak jak zapach niezborny i generalnie owoco-estrowo-kwaskowy z dużą dozą gotowanych warzyw.
    Tekstura średnia.
    Ledwie dostatecznie. Ładne i głupie.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • darekd
    La Morosina, Ticinensis Bionda
    darekd
    Gospodarstwo agroturystyczne z browarem w Lombardii w okolicach Mediolanu

    https://lamorosina.it/

    Blond (górna fermentacja)

    Aromat - oprócz lekkich drożdżowych tonów niewiele wyczułem (katar)
    Piana - umiarkowana, nietrwała, trochę dłuższa koronka...
    2024-06-19, 22:43
  • darekd
    Amarcord [Lucilla], La Bionda
    darekd
    O tym projekcie pisałem tu:

    https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=128358

    Pale Ale
    Alk. 6,5%

    Aromat - słodowo-owocowy
    Piana - umiarkowanie wysoka, z trwałym zwartym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa - ciemniejsze złoto...
    2019-03-03, 00:31
  • Serokomlak
    Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
    Serokomlak
    Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

    „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
    Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
    2024-11-03, 01:56
  • wpadzio
    Arte Birraia (Birra Napoleon), Paolina Bionda
    wpadzio
    Początki browaru Arte Birraia, położonego nieopodal Wenecji sięgają roku 1996. Wtedy to Marco Cecchet i Nicola Gabrielli zaczęli swoją przygodę z warzeniem piwa. Obecnie ten rzemieślniczy projekt produkuje kilkanaście rodzajów piw, głównie dolnej fermentacji w europejskich stylach. Swoich...
    2016-08-02, 13:24
  • Kolesław
    Kingdom, Croman Phi Phj IPA
    Kolesław
    Ekstrakt NN., alk. 5,5 % ABV.

    Zapach. Landrynkowo-owocowy, po chwili coraz więcej kukurydzy z puszki, mdły z odrobiną chemicznej gorzkości. Z czasem nieco orzeźwiającej, żelazistej, lekko pikantnej moreli. Robi się ciut lepiej.
    Piana tłusta, gęsta, szarobeżowa. Średnio...
    2020-02-25, 22:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...