Ekstrakt 19 Plato, alk. 6,9 % vol.
W składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, miód, cukier, drożdże.
Zapach. Kwasek winno-octowy i słodkie cytrusy, no i gotowane warzywa. Z czasem coraz mniej kwasku - pozostaje melanż słodko-warzywny. A już sam na koniec pikantna wytrawność.
Piana wysoka - po otwarciu piwo chciało uciec z butelki, ale opadła dość szybko. Pozostała cienka, poszarzała warstewka. Gaz niski.
Kolor brudno-pomarańczowo-bursztynowy. Spore zmętnienie.
Smak. Wytrawność ściągająca, na którą składa się lekko cytrusowa owocowość, chmiel, zielone orzechy, szczypta pikantności, sporo rozpuszczalnikowego alkoholu. W finiszu chmielowo-rozpuszczalnikowe gorzkie uderzenie.
Tekstura średnia.
W zamiarze coś niby w stylu belgijskim, ale efekt pozostawia wiele do życzenia.
W składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, miód, cukier, drożdże.
Zapach. Kwasek winno-octowy i słodkie cytrusy, no i gotowane warzywa. Z czasem coraz mniej kwasku - pozostaje melanż słodko-warzywny. A już sam na koniec pikantna wytrawność.
Piana wysoka - po otwarciu piwo chciało uciec z butelki, ale opadła dość szybko. Pozostała cienka, poszarzała warstewka. Gaz niski.
Kolor brudno-pomarańczowo-bursztynowy. Spore zmętnienie.
Smak. Wytrawność ściągająca, na którą składa się lekko cytrusowa owocowość, chmiel, zielone orzechy, szczypta pikantności, sporo rozpuszczalnikowego alkoholu. W finiszu chmielowo-rozpuszczalnikowe gorzkie uderzenie.
Tekstura średnia.
W zamiarze coś niby w stylu belgijskim, ale efekt pozostawia wiele do życzenia.