Górnofermentacyjny, niefiltrowany, refermentowany w butelce porter z młodego (2013), rzemieślniczego browaru z północnych Włoch (Trydent - Górna Adyga).
Alk. 6%
IBU 40
Aromat - jest paloność, kawa, ale też ciekawa kompozycja ziołowa z lukrecją
Piana - wysoka, jasnobeżowa, trwała. Osiada na szkle, zostawia drobny kożuszek i mocną koronkę
Barwa - bardzo ciemny brąz, nieprzejrzysta
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - wyraźne tony palone (z łagodną kwaskowością) bardziej kojarzą się z gorzką czekoladą niż kawą, bardzo ciekawy posmak ziołowy, ale nie goryczkowy, z wyraźną lukrecją. Umiarkowana palona goryczka zostawia przyjemny dłuższy posmak.
Treściwość - pełne piwo
Ciekawe, udane i dość oryginalne piwo.
Alk. 6%
IBU 40
Aromat - jest paloność, kawa, ale też ciekawa kompozycja ziołowa z lukrecją
Piana - wysoka, jasnobeżowa, trwała. Osiada na szkle, zostawia drobny kożuszek i mocną koronkę
Barwa - bardzo ciemny brąz, nieprzejrzysta
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - wyraźne tony palone (z łagodną kwaskowością) bardziej kojarzą się z gorzką czekoladą niż kawą, bardzo ciekawy posmak ziołowy, ale nie goryczkowy, z wyraźną lukrecją. Umiarkowana palona goryczka zostawia przyjemny dłuższy posmak.
Treściwość - pełne piwo
Ciekawe, udane i dość oryginalne piwo.
Comment