Peroni, Peroni Nastro Azzurro

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    Peroni, Peroni Nastro Azzurro

    Najlepsze włoskie piwo jakie piłem, pewnie nie rewelacyjne i wiele naszych polskich piw jest lepszych. Ale Nastro Azzurro to pewnie I liga wśród "włoszczyzny".
    Piana (bielutka, "drobno ziarnista") powstała po nalaniu do szklanki, nie znika w 5 sekund, a trzyma prawie do końca. Ilość gazu też idealna, niewielkie babelki unoszą sie z dna. Smak trochę przypomina mi Żywca, tylko jakby w wersji light
    Dane:
    butelka 0,33l; alk 5,2%; brzeczka 11,5%. W cenie 5,50zł. Do nabycia (także na wynos, choć niezbyt legalnie) w restauracji San Marzano (patrz: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=569195 ).
    Strona browaru produkującego to piwo:www.peroni.it
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    #2
    Co robię nie tak, że mi te skróty nie działają? Pomocy !!!
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      już działają
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • Cezar
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.05
        • 1349

        #4
        Piłem jakiś czas temu to piwo i przyznam, że wrażenia towarzyszące jego konsumpcji były zdecydowanie pozytywne.

        W Warszawie można je kupić nie tylko w restauracjach, ale także w tzw. lepszych sklepach.

        Comment

        • grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

          #5
          Piłem raz i wystarczy. Złe nie było, ale za tę cenę wolę dwa polskie pilsy.

          Comment

          • slavoy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

            #6
            No to wreszcie jakieś przyzwoite włoskie piwko. Stoi toto w lodówce już trzeci tydzień, ale jakoś nie mogłem się przekonać po wcześniejszych doświadczeniach z włoskimi wyrobami piwowarskimi. Jak tylko dotrę jutro do domciu, zaraz otwieram!

            Do nabycia w Remie 1000.
            Dick Laurent is dead.

            Comment

            • slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

              #7
              No i jako powiedziałem, tako poczyniłem...
              ... i wcale nie było takie dobre. Może to przez to że ostatnio pijałem dużo lepsze Piwka, a może przez to że pora roku nie ta na takie wyroby. Piwko doskonale gasi pragnienie, ale jest bardzo jaśniutkie i leciutkie. Trója i + za zapach.
              Dick Laurent is dead.

              Comment

              • adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

                #8
                Bez względu na porę roku, jest to jednak najlepsza "włoszczyzna" jaką znam.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                Comment

                • yendras
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.12
                  • 2052

                  #9
                  Zgadzam się - najlepsze ze wszystkich włoskich piw, których kilka miałem okazję przetestować. Reszta to sikacze. Jednak dla naszej piwnej środkowoeuropejskiej kultury to druga liga - zupełnie inaczej niż w futbolu

                  Comment

                  • adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

                    #10
                    W czymś możemy być przecież lepsi od nich.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                    Comment

                    • Gambrinus
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.06
                      • 696

                      #11
                      Birra Peroni

                      Wypite przeze mnie nazywało się Birra Peroni i jak na włoskie piwo było bardzo dobre.
                      Data przydatności do spożycia 03/03, chyba nie zawiera żadnych naturalnych składników
                      Attached Files
                      Popieraj małe browary!!!
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • Piwofil
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2002.01
                        • 907

                        #12
                        Nastro Azzuro jest bardzo dobre, po prostu świetnie mi smakowało, oczywiście z butelki 0,66.
                        Idealne ma upały, a tych w Itali o tej porze roku nie brakuje.
                        Nawet we Włoskich McDonaldach jest dostępne, ale tylko puszka
                        www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

                        Comment

                        • Krotoszyniak
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.08
                          • 516

                          #13
                          Moim zdaniem Peroni Azzuro to jeden z slabszych piw typu pilsener . Zielona butellka wiec czego mozna oczekiwac ? Slabo wytrzybuje trudy wedrowki , szybko sie psuje . Lekko gorzkawe , moja ocena 7/20
                          Admin z Ratebeera
                          Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                          Poromotor piwnej Polski na swiat :)

                          Comment

                          • Wukasch
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2002.08
                            • 25

                            #14
                            ogólnie

                            Piłem i mówiac szczerze nie warte swojej ceny. Piwo bez wyrazu,z ledwo wyczuwana goryczka,jak dla mnie zbyt wodniste. Barwa lekko słomkowa,troche jak bardzo słaba herbata,gazu sporo,pianki mało (zbyt schlodzone) Fakt jednak że Włochy to przeciez kraina wina nie piwa.
                            We Wrocku mozna je kupic za 6,5 w restauracji San Marzano w Galerii Dominikańskiej, w sklepach nie widziałem.
                            Wukasch - piwo jest dobre,piwo pić trzeba, kto piwo pije ten pojdzie do nieba :stout:

                            Comment

                            • yendras
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.12
                              • 2052

                              #15
                              Moje kolejne spotkanie z Nastro Azzuro nie było tak pozytywne jak poprzednie. Tym razem puszka 0,33 i zawartość o dziwnym, metalicznym posmaku, który pod koniec konsumpcji jest ciężki do zniesienia. Mam nadzieję, że to kwestia puszki, a nie ogólnego skundlenia.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X