Widzę tu zgodność co do stwierdzenia, iż to piwo jest jednym z najlepszych włoskich produktów. Obydwiema rękoma się i ja pod tym podpisuje.
Peroni, Peroni Nastro Azzurro
Collapse
X
-
Piwofil napisał(a)
Nastro Azzuro jest bardzo dobre, po prostu świetnie mi smakowało, oczywiście z butelki 0,66.
Idealne ma upały, a tych w Itali o tej porze roku nie brakuje.
Nawet we Włoskich McDonaldach jest dostępne, ale tylko puszka
a blaszka jest takapiwo, piwko, piweczkoComment
-
Hmm..Peroni? Pamiętam że będąc 3 lata temu we Włoszech zawziąłem się by pokosztować walorów smakowych tego piwa. Cóż, kiedy żaden sklep w którym pytałem (na knajpy niezbyt było mnie stać) nie miał do zaoferowania piwa uprzednio schłodzonego? Nie wiem jak w tej chwili wygląda rozwój kultury piwnej we Włoszech, ale trzymać piwo w lodówce chyba nie jest jakoś specjalnie trudno.. No, ale i w te wakacje jadę do Rzymu, nadrobię zaległości, a wtedy wyskoczę z jakąś "mającą ręce i nogi" opinią. Na razie mogę powiedzieć tyle: ciepłe mi nie smakowałoLast edited by wriggle; 2003-04-19, 22:09.ONE LOVEComment
-
Właśnie znajoma wróciła z Włoszech i przywiozła mi małą puszeczkę 0,33l. Podobo w tym kraju większość piw w puszkach jest 0,33l i pakowae są po 2 szt. Cena wynośi ok 1,5 do 2,3 euro.
Piwo bardzo lekke, rzeczywiście na upały. Piana drobnista, szybko jedak opadła. Podsmak to lekka gorycz, w zapachu również. Gazu idealnie, a kolor jasno-żółty.
Widać co w Włoszech się pije. Dla mnie trochę słabe, ale bardzo dobre na upały. I nie powiem, że mi nie smakowało-bardzo delikatne i dobre. Polecam spróbować!Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
mwa napisał(a)
z Włoszech...
Podsmak to lekka gorycz, w zapachu również.
No i wytłumacz jakim cudem wyczułeś gorycz nosem?Comment
-
a ja się dziwię jak to czasem ktoś przyjeżdża "z Niemczech". a tu widzę że "ze Włoszech" też można.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Odp: Birra Peroni
Gambrinus napisał(a)
Wypite przeze mnie nazywało się Birra Peroni i jak na włoskie piwo było bardzo dobre.
Data przydatności do spożycia 03/03, chyba nie zawiera żadnych naturalnych składnikówPozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Temat sprowokował wspomnienia...
Trzy lata temu Peroni popijałem w Rzymie, najczęściej "z gwincika", najczęściej gdzieś na krawężniku, w czasie zwiedzania...Rzeczywiście to chyba najlepszy italski produkt, jaki udało mi się sprawdzić.
Wtedy było dostępne w butelkach 0,66, kosztowało( w "alimentari", czyli spożywczaku)ok 4,00 zł. na nasze.Ciekawe, ja teraz w Euro?..
Pozdrawiamtracimy w życiu bardzo dużo czasu na niepicie piwaComment
-
Comment
-
Piwo ciekawe. Dostałem je od Pawelka59. Nie jest to taki typowe zielonobutelkowe premium. Nie ma charakterystycznego posmaku. Ma bardzo mało intensywny smak i aromat, ale Włosi chyba lubią takie niuanse. Dominuje chmiel. Piana utrzymuje sie dość długo. Nagazowanie na 5. Ładna etykieta(choć bez podanego ekstraktu) i kapsel. Butelka 0,66l z firmowymi tłoczeniami.
Ode mnie to piwo ma 4.2.Comment
-
Niedawno kolega uraczył mnie kilkoma popularnymi włoskimi piwami, w tym Nastro Azzurro. Tak jak i pozostałe, niczym mnie nie wzruszyło. Jasny słomkowy kolor, nietrwała piana. W smaku mało wyraźne z dominującą goryczką. Zapach też niezbyt intensywny, chmielowy. Fakt, że jest orzeźwiające i pewnie w upały bym je docenił. Plus za ładną etykietę i kapsel.Comment
-
KP właśnie wprowadza je na rynek polski. Całkiem przyzwoity włoski lagerek, lekki i orzeźwiający, będzie dobrze gasił pragnienie w upalne dni. Opakowanie 1 klasa, na kontrze jest infolinia do KP. Alk. 5,1% obj., ekstraktu nie podano, warzone i rozlewane we Włoszech. Ciekawe czy się przyjmie, czy też podzieli losy Millera.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiKP właśnie wprowadza je na rynek polski. (...) Ciekawe czy się przyjmie, czy też podzieli losy Millera.Comment
Comment