Birra del Reno, Rossa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    Birra del Reno, Rossa

    W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
    Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku włoskiego kraftu. Założenie może niesłuszne, bo piłem tylko jedno, ale patrząc po stylistyce etykiet... nic ciekawego co by przyciągnęło uwagę. Ja akurat coś jadłem, więc przykuło uwagę

    5,4% alk, 500 ml, 7€ w pizzerii Il Forno Di Un Chicco

    Poza tym, że gushing to jeszcze spory osad "błota", które wyglądało jak osady w długo leżakowanych winach (ale nic o tym nie ma na stronie, by dodawali moszczu). Jest orkisz ok 20%. Dużo karmelu, jakby utlenione, z winnym finiszem. Dziwne!
    Attached Files
Przetwarzanie...
X