Nowość (2024) z Bari w Apulii z dodatkiem tamtejszego jęczmienia i odrobiny pszenicy durum. W składzie na wszelki wypadek również kukurydza, ale nie napisali czy miejscowego pochodzenia
4,8% alk.
10,8% ekst
13 IBU
Niefiltrowane
Aromat - lekki słód, ciut chmielu
Piana - średnia, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka
Barwa - zamglone złoto
Wysycenie - wyższe, wyraźniej musujące
Smak - lekki słód z odrobiną chleba i kwaskowej drożdżowości, goryczka bardzo łagodna, dłuższa
Treściwość - niska
Lekkie, nawet dość wodniste. Do popijania na plaży lub popychania makaronu nadaje się, poza tym nic szczególnego, no może oprócz opakowania:
4,8% alk.
10,8% ekst
13 IBU
Niefiltrowane
Aromat - lekki słód, ciut chmielu
Piana - średnia, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka
Barwa - zamglone złoto
Wysycenie - wyższe, wyraźniej musujące
Smak - lekki słód z odrobiną chleba i kwaskowej drożdżowości, goryczka bardzo łagodna, dłuższa
Treściwość - niska
Lekkie, nawet dość wodniste. Do popijania na plaży lub popychania makaronu nadaje się, poza tym nic szczególnego, no może oprócz opakowania:
Comment