Browar z okolic pięknego, zabytkowego miasteczka San Gimignano w Toskanii
Kupiłem ich popularne (dostępne w supermarkecie) piwo, ale warzą też piwa fermentacji spontanicznej z użyciem miejscowych owoców (na czele z winogronami) i ziół.
Produkcja dotyczy też cydrów i co bardzo ciekawe hybryd, do których nie dodają własnych drożdży.
Agile ma 4,5% alk.
Aromat - miałem katar, ale czułem owoce
Piana - umiarkowana, trwałość średnia, ale nie znika całkiem
Barwa - zmętniona słomka
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - profil owocowy z łagodnymi cytrusami (ale nie od chmielu), chmiel łagodny, minimalna goryczka z dłuższym finiszem, któremu towarzyszy dodatkowo nuta skórki pomarańczowej
Treściwość - lekkie piwo
Poprawne, rześkie, dobrze pijalne i łagodne w odbiorze piwo. Określiłbym je jako takiego lekkiego belgijskiego ejla.
Kupiłem ich popularne (dostępne w supermarkecie) piwo, ale warzą też piwa fermentacji spontanicznej z użyciem miejscowych owoców (na czele z winogronami) i ziół.
Produkcja dotyczy też cydrów i co bardzo ciekawe hybryd, do których nie dodają własnych drożdży.
Agile ma 4,5% alk.
Aromat - miałem katar, ale czułem owoce
Piana - umiarkowana, trwałość średnia, ale nie znika całkiem
Barwa - zmętniona słomka
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - profil owocowy z łagodnymi cytrusami (ale nie od chmielu), chmiel łagodny, minimalna goryczka z dłuższym finiszem, któremu towarzyszy dodatkowo nuta skórki pomarańczowej
Treściwość - lekkie piwo
Poprawne, rześkie, dobrze pijalne i łagodne w odbiorze piwo. Określiłbym je jako takiego lekkiego belgijskiego ejla.
Comment