La Morosina, Ticinensis Bionda

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

    #1

    La Morosina, Ticinensis Bionda

    Gospodarstwo agroturystyczne z browarem w Lombardii w okolicach Mediolanu

    L’azienda Agricola Cascina Morosina nasce nel 1600 come uno dei primi insediamenti nella pianura alluvionale del fiume Ticino. La sua storia e’ da sempre rimasta legata al lavoro e alla tradizione agricola.


    Blond (górna fermentacja)

    Aromat - oprócz lekkich drożdżowych tonów niewiele wyczułem (katar)
    Piana - umiarkowana, nietrwała, trochę dłuższa koronka
    Barwa - zamglone ciemne złoto (jasny bursztyn)
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - lekkie drożdże, delikatne owoce (bez konkretnych odmian), goryczkowe muśnięcie. Na finiszu trochę wyraźniejszy chmiel, w ustach trochę więcej goryczki
    Treściwość - lekkie piwo

    Łagodne piwo, pijalne, ale nic specjalnego się nie dzieje. Przypomina rozwodnionego belgijskiego blonda..
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

    #2
    Zagubione zdjęcie: Click image for larger version

Name:	P1130624.jpg
Views:	16
Size:	20,3 KB
ID:	2344950

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      Amarcord [Lucilla], La Bionda
      darekd
      O tym projekcie pisałem tu:

      https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=128358

      Pale Ale
      Alk. 6,5%

      Aromat - słodowo-owocowy
      Piana - umiarkowanie wysoka, z trwałym zwartym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
      Barwa - ciemniejsze złoto...
      2019-03-03, 00:31
    • wpadzio
      Arte Birraia (Birra Napoleon), Paolina Bionda
      wpadzio
      Początki browaru Arte Birraia, położonego nieopodal Wenecji sięgają roku 1996. Wtedy to Marco Cecchet i Nicola Gabrielli zaczęli swoją przygodę z warzeniem piwa. Obecnie ten rzemieślniczy projekt produkuje kilkanaście rodzajów piw, głównie dolnej fermentacji w europejskich stylach. Swoich...
      2016-08-02, 13:24
    • pebejot
      Włochy, Falconara, Via della Repubblica, 9, Labirratorio
      pebejot
      Kolejny mały browar z kategorii restauracyjnych nad słonecznym wybrzeżem Adriatyku znajduje się w miejscowości Falconara.
      Miasto leży przy linii kolejowej nazywanej "Magistralą Adriatycką", prowadzącą z Mediolanu do Lecce.
      Dojazd pociągiem regionalnym z oddalonej od...
      2021-01-26, 14:21
    • Kolesław
      Azienda Agricola La Dinda, Lallibet Bionda
      Kolesław
      Ekstrakt NN, alk. 5,5 % vol.
      Zapach. Najpierw słodkie owoce tropikalne, dalej ananas, truskawki, kwasek, pikantność. Bogato, jednak krzykliwie, jaskrawo, bezładnie. W drugiej fazie spod owoców plastelina, gotowane warzywa, a nawet proszek do prania. krótki chmielowy, przyjemny finisz....
      2016-06-12, 18:18
    • Petrax
      Il Mastro Birraio, Birra Bionda
      Petrax
      Mikrobrowar w San Giovanni al Natisone (UD), w połowie drogi między Udine a Gorizią, jadąc od strony Gorizii, po prawej stronie drogi, wbudowany w centrum handlowe. Wewnątrz wystrój nienajgorszy, duży bar, sporo drewniaych stolików, ogródek na zewnątrz. Dokładniej nie oceniam, bo trafiłem...
      2004-09-16, 12:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...