La Morosina, Ticinensis Bionda

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    La Morosina, Ticinensis Bionda

    Gospodarstwo agroturystyczne z browarem w Lombardii w okolicach Mediolanu

    L’azienda Agricola Cascina Morosina nasce nel 1600 come uno dei primi insediamenti nella pianura alluvionale del fiume Ticino. La sua storia e’ da sempre rimasta legata al lavoro e alla tradizione agricola.


    Blond (górna fermentacja)

    Aromat - oprócz lekkich drożdżowych tonów niewiele wyczułem (katar)
    Piana - umiarkowana, nietrwała, trochę dłuższa koronka
    Barwa - zamglone ciemne złoto (jasny bursztyn)
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - lekkie drożdże, delikatne owoce (bez konkretnych odmian), goryczkowe muśnięcie. Na finiszu trochę wyraźniejszy chmiel, w ustach trochę więcej goryczki
    Treściwość - lekkie piwo

    Łagodne piwo, pijalne, ale nic specjalnego się nie dzieje. Przypomina rozwodnionego belgijskiego blonda..
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    #2
    zdjęcie:

    Comment

    Przetwarzanie...
    X