Menabrea, Birra Della Storia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Birra:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Kolejny "nowy" Duce:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Tak się składa że będąc we północnych Włoszech intensywnie szukałem tych piw, z marnym skutkiem. Dostałem w końcu "Mussoliniego" w jakimś małym miasteczku nad jeziorem nad Alpami, wypiłem je w domu po schłodzeniu.
        Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy to piwa różnią się tylko naklejką, nie ma różnicy smakowej. Piwo głównie kupowane przez turystów dla tych naklejek.
        W smaku - ani chmielowe, ani słodkawe,ani wodniste. Lepsze jednak od większości piw we Włoszech. Browar, który je waży robi ponoć bardzo dobre piwa regionalne w Piemoncie, ale nie miałem okazji spróbować.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Gość; 2010-04-25, 15:07.

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Również widziałem te piwa we Włoszech. Większość była z Hitlerem i jedno z CHE. Co ciekawe były tez wina, gdzie w znamienitym towarzystwie znalazł się również Jim Morrison

Kupilem trzy sztuki - dwie z Adolfem i jedną Guevarą. Obecna cena to już 2,90euro za 0,33l

Poniżej zdjęcie półki sklepowej, ze wszystkimi rodzajami etykiet dostepnymi w sklepie.
          Attached Files
          Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
          Małe Piwko Blog
          Małe Piwko Blog na facebooku
          Domowy Browar Demon

Comment

• wrednyhawran
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jubus Wyświetlenie odpowiedzi
            Tak się składa że będąc we północnych Włoszech intensywnie szukałem tych piw, z marnym skutkiem.
            Na przyszłość, jakbyś chciał kupić, to w Jesolo na głównej ulicy handlowej jest tego od cholery, w każdym niemal sklepie dla turystów
            Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2011-08-10, 21:24.
            Małe Piwko Blog
            Domowy Browar Demon

Comment

• wrednyhawran
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1784

Dziś z okazji meczu Włochów otworzyłem jedną z ostatnich pamiątek z wakacji - Führerbier z serii Birra Dalla Storia.

Piwo pijalne, lekkie, do gaszenia pragnienia. Szału jednak nie robi. Smak mocno słodowy z lekką goryczką na finiszu.

Opakowanie kontrowersyjne, ale swoje zadanie spełnia - przykuwa uwagę momentalnie po wejściu do sklepu. Gratka dla kolekcjonerów z tym, że rtykiety bardzo trudne do odklejenia.

Ciekawe, czy któryś z polskich browarów zdecydowałby się na wypuszczenie czegoś takiego
              Attached Files
              Małe Piwko Blog
              Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
              X