Appennino Risorse, Beltaine Cervogia Birra Bianca

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Appennino Risorse, Beltaine Cervogia Birra Bianca

Niefiltrowane i niepasteryzowane piwo poddane refermentacji w butelce. W składzie oprócz 4 podstawowych składników dodatkowo: kasztany, pszenica niesłodowana, cukier, skórka pomarańczy i kolendra.
    Doznania wizualne niezbyt zachęcające, głównie z powodu mizernej piany, która znika w mgnieniu oka. Kolor bardzo jasny, typowy dla białych pszeniczniaków. W smaku wyraźnie czuć obecność kolendry, próbowałem też doszukać się kasztanów ale ponieważ nigdy ich nie jadłem to nie wiedziałem czego szukać i w efekcie nic nie znalazłem
    Piwo lekkie, rześkie nieco cytrusowe. Można spróbować ale nad powtórką bym się zastanowił. No chyba, że znowu dostanę je za darmo

Butelka 500ml, alc. 5,2%
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
    darekd
    Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
    2024-07-21, 23:26
  • darekd
    Baladin, Nazionale Bianca
    darekd
    Znany browar z Piemontu.

Witbier po włosku: https://www.baladin.it/nazionale-bianca

Seria Nazionale oznacza, że wszystkie składniki pochodzą z Włoch.

Ekstr. 12,7%
    Alk. 5%
    Kolendra i skórka pomarańczowa

Aromat - owocowo korzenny,...
    2024-07-05, 00:45
  • e-prezes
    La mi' Birra, TIPA
    e-prezes
    5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
    2023-02-21, 10:40
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • darekd
    Birra Salento, Riserva Aurea La IPA
    darekd
    Nowoczesny duży browar rodzinny z miejscowości Leverano w Apulii (Płw. Salentyński, obcas włoskiego buta).

4,6% alk.

Aromat - mocno dojrzałe owoce (gruszka, morela), nieco żywiczności
    Piana - średnia, zwarta, trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle
    ...
    2024-07-25, 21:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...