Baladin, Wayan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Baladin, Wayan

Butelka 0,75 litra firmowa, alkohol 5,8 %, plato 14,5, zamkniete dużym gołym kapslem
    Kolor - żółto-pomarańczowy, mętny
    Piana - drobna, wysoka, trwała
    Zapach - wyraźny nawet ostry, owoce i przyprawy
    Gaz - przy otwarciu lekki strzał ale nie uciekło, w czasie spożycia ok
    Smak - średnio winne, srednio słodkie, owocowe, ostre pikantne nuty przyprawowe, kwaskowato-cytrusowe, lekka pasująca do całości goryczka
    Bardzo sympatyczne piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2000 - moje 1021 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Birra:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Baladin, Nazionale Bianca
      darekd
      Znany browar z Piemontu.

Witbier po włosku: https://www.baladin.it/nazionale-bianca

Seria Nazionale oznacza, że wszystkie składniki pochodzą z Włoch.

Ekstr. 12,7%
      Alk. 5%
      Kolendra i skórka pomarańczowa

Aromat - owocowo korzenny,...
      2024-07-05, 00:45
    • e-prezes
      Baladin, Rock'n'Roll
      e-prezes
      Plato 16,8, 7,5% alk., 5,5€ za 0,3 litra. Nabyte w Baladin Bologna.

Wypite po L'IPPA sprawiało wrażenie bardziej złożonego, bardziej nachmielonego i mocniej wytrawnego. Być może ten dodatek pieprzu to potęgował, gdyż w aromacie dominowała nuta słodkich owoców, lekko karmelu....
      2023-03-05, 09:19
    • e-prezes
      Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
      e-prezes
      Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają...
      2023-02-07, 18:58
    • Serokomlak
      Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
      Serokomlak
      Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
      2025-01-19, 20:34
    • heckler
      Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
      heckler
      Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
      2023-09-12, 07:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...