Baladin, Super Cheese

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Baladin, Super Cheese

Butelka 0,75 litra firmowa, alkohol 10 %, eks. 20%, pod folią duży czerwony kapsel (czysty). Rok stało w piwnicy i w końcu się doczekało.
    Kolor - miedziano-brązowy, mętny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - mocny i wyraźny słodko-owocowo-winny
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie winne, kwaskowato-cytrynowe, średnio słodkie, wyraźnie owocowe, goryczka zagłuszona przez winno-kwaskowate aromaty
    % niewyczuwalne, ale już pierwsze łyki zwiastują moc piwa. Jest bardzo treściwe. Smaczne. Do degustacji. Najlepiej we dwie osoby.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2115 - moje 1069 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Baladin, Nazionale Bianca
      darekd
      Znany browar z Piemontu.

Witbier po włosku: https://www.baladin.it/nazionale-bianca

Seria Nazionale oznacza, że wszystkie składniki pochodzą z Włoch.

Ekstr. 12,7%
      Alk. 5%
      Kolendra i skórka pomarańczowa

Aromat - owocowo korzenny,...
      2024-07-05, 00:45
    • e-prezes
      Baladin, Rock'n'Roll
      e-prezes
      Plato 16,8, 7,5% alk., 5,5€ za 0,3 litra. Nabyte w Baladin Bologna.

Wypite po L'IPPA sprawiało wrażenie bardziej złożonego, bardziej nachmielonego i mocniej wytrawnego. Być może ten dodatek pieprzu to potęgował, gdyż w aromacie dominowała nuta słodkich owoców, lekko karmelu....
      2023-03-05, 09:19
    • e-prezes
      Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
      e-prezes
      Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają...
      2023-02-07, 18:58
    • e-prezes
      Baladin, L'IPPA
      e-prezes
      Baladina znałem jeszcze z dość szerokich kranów Omerty w Krakowie, gdzie gościły czasem bardzo zacne piwa z Włoch. Może nie klasy Xyauyù, ale pamiętam, że to były moje początki z włoskim kraftem. Browar już mocno komercyjnie stoi na nogach, więc o zbyt nie musi się martwić. W Bolonii, przy...
      2023-02-26, 17:40
    • e-prezes
      La mi' Birra, TIPA
      e-prezes
      5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
      2023-02-21, 10:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...