Triscele, Birra del Sole

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Triscele, Birra del Sole

Browar w Messinie, do końca nie jestem pewien czy jest to ten sam co Heineken Italia w Messinie czy zupełnie co innego. Mieści się na tej samej ulicy co Heineken. Produkty browaru Triscele mają własną szatę graficzną, kapsle z godłem Sycylii.
    Zakupiłem tylko jedno z dwóch widzianych rodzajów piwa w knajpie na Sycylii za 3 euro. Smak od razu mnie odrzucił, nagazowane, szczypiące, wyraźnie czuć "chemiczność" piwa, może w składzie jest grys kukurydziany, sprawia takie wrażenie, wręcz smakuje jak nasze koncernowe produkty przeznaczone dla marketów. Osobiście nie polecam. W sklepach widziałem za 2,50 euro. Pojemność 0.33l, alk 4.7%. Bez podanej zawartości ekstraktu.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Javox
    Heineken UK, Birra Moretti
    Javox
    UK wypadło z UE i już nie za bardzo opłaca się targać towaru z Włoch.... tak myślę. Tłuką więc to piwo na wyspie.

Alko 4,6%

Piana - warstewka na krótko a potem obwódka.
    Lacing - brak.
    Gaz - średni.
    Barwa - jaśniejsze złoto.
    Aromat - zbożowość....
    2022-02-07, 16:22
  • darekd
    Heineken España, El Águila Sin Filtrar
    darekd
    ​El Águila to kiedyś był madrycki browar o ciekawej architekturze, a dziś obiekt stanowi niesamowitą, "loftową" bibliotekę, z zachowanymi elementami browarnianymi:

https://librarybuildings.info/spain/...leguina-madrid

Potem przejął to Heineken,...
    2024-02-12, 22:21
  • Javox
    Heineken UK, Cruzcampo Sevilla
    Javox
    Lager z hiszpańskimi korzeniami - alko 4.4%

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%84a-cruzcampo

Piana - sporo na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    ...
    2023-12-20, 17:49
  • darekd
    Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
    darekd
    Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
    2024-07-21, 23:26
  • e-prezes
    La mi' Birra, TIPA
    e-prezes
    5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
    2023-02-21, 10:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...