Castello di Udine, Lager Premium

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 03-2009
    • 2168

    Castello di Udine, Lager Premium

    Wyprodukowane przez G.B.C. S.p.A., San Giorgio di Nogaro (UD), Italy
    dla CMI - 2, avenue du Pacifique - Les Ulis 91977 Courtab[oe]uf Cedex - France

    kolor: ciemna słomka;
    piana: różno ziarnista, szybko opada do dziurawego kożucha;
    zapach: po otwarciu butelki typowo carlsbergowy, ale trochę śmierdzący. Po przelaniu do
    szklanki praktycznie niewyczuwalne żadne charakterystyczne zapachy;
    smak: płytkie w smaku, sprawiające wrażenie wodnistości, wyczuwalna lekka goryczka,
    praktycznie bez cierpkości. Elementów słodowych nie wyczułem;
    nasycenie: dość wysokie, stwarza wrażenie pieczenia w przełyku.
    Opakowanie: pękata butelka, jak na zdjęciu poniżej. Alkohol 4,7%, ekstrakt niepodany.

    Ogólnie: bardzo lekkie piwo, z niewielką goryczką i wyraźnym nagazowaniem; typowy
    "orzeźwiacz" na południowe upały.
    Zakupione za 66 eurocentów w markecie w Mediolanie. Jakość adekwatna do ceny
    Attached Files
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 04-2002
    • 1735

    #2
    To piwo jest produkoweane przez Birra Castello S.P.A. - S. Giorgio Di Nogaro ( Udine)
    Proszę o operatora o zmianę nazwy browaru.

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 09-2005
      • 9777

      #3
      Piwo zakupione w Trieście miało 4,8%.
      Słomkowożółte. Piana biała, drobna i nietrwała.
      Dość silny słodowy zapach z chmielowym tłem. W smaku słodowo-chmielowe, słód się rozbudowuje, ale piwo i tak pozostaje płaskawe.
      Nagazowanie stonowane. Srebrna puszka, czarno-zielone wzornictwo, stylistyka taka trochę marketowa.
      Piwo do wypicia, taki podgatunek - lager śródziemnomorski .

      Comment

      Przetwarzanie...