Theresianer, Premium Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Theresianer, Premium Pils

Piwo o parametrach 5,0% i 12 Blg z browaru w Trieście.
    Zgodnie z typologią jest jasnozłote. Piana biała i drobna, dość wysoka, pozostawia półcentymetrowy kożuszek.
    Zapach owocowy, ale ze śladem... chemiczno-lakierniczym... (?), dość ostry. Można też wywąchać ślad zbożowy. W smaku delikatna goryczka podbudowana chlebkiem, minimalna nuta winna.
    Wysoko gazowane, ale dla pilsnera daje radę. Brązowa butelka 0,33, dedykowany zielony kapsel, eta z latarnią morską, tym razem (nieco zaskakująco) w tle konny zaprzęg z beczkami piwa, krawatka i otok zielone. Wzornictwo typowe dla browaru, może się podobać, dopracowane.
    Całkiem smaczne piwo, trochę przeszkadza chemiczna nuta zapachowa, ale i tak jest nieźle...
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• marian1920
      Żywiec - modele [7 puszek + samochód / wóz konny]
      marian1920
      2 chorzowskim carrefourze zauważyłem zestawy żywca. do 7 puszek dodawany jest model. Jeden to samochód a drugi to wóz konny z zaprzęgiem. Niestety wiecej nie jestem w stanie powiedzieć...cena 18,85zl
      2006-06-02, 13:53
    • wpadzio
      Theresianer, Birra Venezia Bionda
      wpadzio
      Birra Venezia był historycznym weneckim browarem, założonym w 1835 roku pod szyldem Biliotti. Nazwę zmieniono w 1913 roku. A sam browar działał jeszcze do 1928 roku. Po 80 latach, w 2008 roku firma Birra Venezia Srl postanowiła wskrzesić markę. Piwa obecnie kontraktowane są w browarze Theresianer...
      2014-08-22, 15:24
    • piwo
      Theresianer, Theresianer Lager
      piwo
      Piłem tylko z kufla i tylko jeden raz (widziałem to piwo tylko w jednej knajpie) - a szkoda. Pamiętam, że na dystrybutorze jako herb była latarnia i dopisek - Theresianer Alte Brauerei Triest 1766.
      Czyli tradycje Austriackie.

Wg mnie pils,
      Alkohol około 5v.
      ...
      2003-08-01, 08:20
    • Pancernik
      Mager, Ur-Hell
      Pancernik
      Piwo warzone przez niewielki browar Mager w Pottenstein. Strona www.brauerei-mager.de podaje, że browar jest od roku 1774 w posiadaniu rodziny.
      Piwo ma 4,9% alko, jest jasnozłotobursztynowe, lekko jakby przybrudzone. Piana krótkotrwała, biała i drobna, zostaje po niej plama na powierzchni....
      2010-10-27, 10:00
    • Pancernik
      Theresianer, Pale Ale
      Pancernik
      Piwo ma parametry 6,5% i 16 Blg.
      Jest jasnozłote z lekkim bursztynowym akcentem. Piana białokremowa, drobna, całkiem wysoka, średniotrwała - zostaje półcentymetrowy kożuszek.
      Pachnie owocowo-karmelowo, z lekkim powiewem ziół i słodu. Po ogrzaniu "rozwija się" karmel....
      2011-09-06, 11:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...