Moretti, Sans Souci

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Kolor: złoty;
    Piana: łatwo powstaje z powodu dużego nagazowania, ale też błyskawicznie znika;
    Zapach i smak: najbardziej przypomina mi Pilsweisery z Grybowa. Z tą różnicą, że w Sans Souci są mniej intensywne, a smak zalatuje leciutko chemicznym posmakiem.
    Nasycenie: duże
    Butelka 0,66 l, znalezione w mediolańskim markecie w cenie 1 euro.
    Aktualny wygląd etykiety:
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2013-01-19, 09:14.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Piwo:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9802

Marka w portfolio H. Co robić...?
        Piwo jest, typowo dla regionu, bladozłote. Piana biała, średniodrobna, średniowysoka, centymetrowy kożuszek pozostaje na dłużej.
        Zapach słodowy z nutami warzywnymi i - ostrzejszymi - alkoholu. W smaku dość silna goryczka, potem dochodzi stonowany słód, nuty kwaskowe i alkohol.
        Nagazowanie, jak na takie piwo, niskie. Białozłota puszka, błękitna eta z trójmasztowcem pod żaglami.
        Dziwnie ciężkie w piciu to piwo, jak na jego "włoskość"...

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
          Heineken UK, Birra Moretti
          Javox
          UK wypadło z UE i już nie za bardzo opłaca się targać towaru z Włoch.... tak myślę. Tłuką więc to piwo na wyspie.

Alko 4,6%

Piana - warstewka na krótko a potem obwódka.
          Lacing - brak.
          Gaz - średni.
          Barwa - jaśniejsze złoto.
          Aromat - zbożowość....
          2022-02-07, 16:22
        • darekd
          Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
          darekd
          Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
          2024-07-21, 23:26
        • Javox
          Moretti, Birra Moretti alla Toscana
          Javox
          Jedno z piw z serii, chyba nowych piw (niby regionalnych ale z masowego browaru) teoretycznie bardziej oryginalnych...

Alko 5,5%

Składniki "oryginalizujące" to toskański jęczmień z Maremma i orkisz .

Piana - spora i opadła do warstewki.
          ...
          2018-05-25, 01:24
        • e-prezes
          La mi' Birra, TIPA
          e-prezes
          5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
          2023-02-21, 10:40
        • Shedao
          Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
          Shedao
          Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
          2025-01-07, 14:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...