Moretti, Sans Souci

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

    #16
    Kolor: złoty;
    Piana: łatwo powstaje z powodu dużego nagazowania, ale też błyskawicznie znika;
    Zapach i smak: najbardziej przypomina mi Pilsweisery z Grybowa. Z tą różnicą, że w Sans Souci są mniej intensywne, a smak zalatuje leciutko chemicznym posmakiem.
    Nasycenie: duże
    Butelka 0,66 l, znalezione w mediolańskim markecie w cenie 1 euro.
    Aktualny wygląd etykiety:
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2013-01-19, 09:14.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #17
      Piwo:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9799

        #18
        Marka w portfolio H. Co robić...?
        Piwo jest, typowo dla regionu, bladozłote. Piana biała, średniodrobna, średniowysoka, centymetrowy kożuszek pozostaje na dłużej.
        Zapach słodowy z nutami warzywnymi i - ostrzejszymi - alkoholu. W smaku dość silna goryczka, potem dochodzi stonowany słód, nuty kwaskowe i alkohol.
        Nagazowanie, jak na takie piwo, niskie. Białozłota puszka, błękitna eta z trójmasztowcem pod żaglami.
        Dziwnie ciężkie w piciu to piwo, jak na jego "włoskość"...

        Comment

        Przetwarzanie...
        X