Fiemme, Nosa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Fiemme, Nosa

Alc.6 % 14° P, Birra di Fiemme
    Kolejne piwo z tego browaru i ponownie nic specjalnego. Wysoka cena (ponad 3), piwo reklamowane na etykiecie jako najlepsze piwo bodajże 1999 r. Zapamiętałem niezłe nachmielenie i sporą, ziołową lecz nie do końca przyjemną goryczkę. Kupione w Vigo do Fassa w dość "premiumowej" cenie ponad 3 za butelkę 0,33l
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-06-26, 21:53.
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb
  • Doodeck
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
    Wysoka cena (ponad 3)l
    W Italii wysoka cena za piwo to 6 €.
    Dalekosiężny
    Obserwator
    Obiektów
    Dynamicznie
    Epatujących
    Ciekawymi
    Koncepcjami

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
      W Italii wysoka cena za piwo to 6 €.
      Blisko tyle kosztowały większe piwa z tego browaru, butelki chyba 0,75l. Pozostałe piwa były zdecdydowanie tańsze. Włoskie cornlagery nawet poniżej 1 za 0,66l, droższe i koncerniaki powyżej 1 ale żadne piwo nie przekraczało 2 za butelkę.
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Przełom, Koziołek
        darekd
        Koźlak z Białowieży:

https://browarprzelom.pl/

Alk. 6,1%

Niestety nie podali zaw. ekstr.

Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
        Piana - średnia, takaż...
        2024-11-19, 22:50
      • pietrus96
        Osad w butelkach
        pietrus96
        Cześć,
        dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
        2024-01-13, 20:24
      • warsawcity
        Sprzedam butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, koniec XIX - pocz. XX w.
        warsawcity
        Sprzedam unikalną butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, który prowadził m.in. sprzedaż piwa Okocimskiego i Pilzneńskiego. Butelka jest w bardzo dobrym stanie, posiada jedynie liczne drobne ryski. Wykonana ze szkła w kolorze miodowym, zamykana była na korek, ma bardzo masywne denko, wysokość:...
        2018-04-25, 10:48
      • Shedao
        Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
        Shedao
        Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
        2025-01-07, 14:02
      • Prusak
        Perła, American IPA
        Prusak
        Parametry:
        E: 14, 9 % wag.
        A: 6,2& obj.
        Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
        Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...
        2025-01-04, 22:00
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...