Rezeknes, Rezeknis Bryuvers Tumsais

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Rezeknes, Rezeknis Bryuvers Tumsais

Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, kapsel golas
    Kolor - herbaciany, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, niezbyt trwała
    Zapach - lekki podpalany słód
    Gaz - ok
    Smak - wyraźny słód, lekko palony, kapka chmielu, średnia słodycz, leciutka goryczka
    Gładko wchodzi. Pijalne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr. 5640 - moje łotewskie piwo nr. 116 - nowe piwo
    opisane na forum nr. 2767
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-04-15, 15:12.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4511

Dobre spostrzeżenie: kapka chmielu. Tak jest w istocie, jeśli chodzi o to piwo. Można wypić, ale nic rewelacyjnego ani nawet zasługującego na baczniejszą uwagę.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
        bastion
        Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
        W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
        2024-11-26, 23:29
      • Prusak
        Aizputes Muižas, Tumšais
        Prusak
        Kolorek żółto-bursztynowo-brązowy. Piana drobna utrzymująca się dość długo i osadzająca się na szkle. Aromat zbożowo-kawowo-ziołowy. W smaku ziołowa goryczka, znacznie mniej wyraźna nuta karmelowa, lekka paloność, blisko też posmaku kawowego.
        Ciemniak z charakterem, ciekawe...
        2019-08-26, 14:16
      • Prusak
        Raiskumietis, Tumšais
        Prusak
        Kolorek ejlowy, mocne wysycenie, a piana rzadka, choć bardzo obfita, opada do poziomu obrączki, nie zostawia śladów na szkle. Zapach brzeczkowy, trochę karmelu, kapka chmielu.
        Smak ziołowo-ejlowo-słodowy, goryczka nieznaczna też ziołowa. Piwo specyficzne. Na pewno nie na orzeźwienie,...
        2019-08-26, 14:02
      • Prusak
        Nowa Wytwórnia, Pils
        Prusak
        Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
        Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
        Barwa jasna, idealna klarowność,
        Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
        2024-12-16, 17:11
      • Prusak
        Browary Radomskie, EL Pils
        Prusak
        Alk. 4, 7 %, Ekstrakt - nie podano. Barwa jasna, słomkowa, klarowna. Piana gęsta i dorobna po nalaniu, opada dość szybko do cienkiej obrączki. Wrażenia zapachowe mikre, lekka mineralność, kapka słodu. Jak na pilsa, moim zdaniem, zbyt wyraziście słodowe w smaku. Goryczka średnia, ziołowa,...
        2024-08-02, 20:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...