Aldaris, Latvijas IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Aldaris, Latvijas IPA

Pierwsza (chyba) łotewska IPA. Ręcznie robione, długo warzone, takie informacje znajdziemy na etykiecie. To jest nowa linia piw Aldaris, robione w klimacie rzemieśliniczych, mają ładne stojaki w sklepach. Z tej linii jak na razie są 3 piwa.
    Alkohol 5,5%, chmiele Zeus, Cascade, Perle.
    Z tyłu graficzny opis smaku, w postaci skali (np. słodki-gorzki), zaczerpnięty od Brytyjczyków. Bardzo fajne.
    Piana dość szybko znikła, wysycenie trochę za duże jak na IPA. Aromat chmielowy nie za intensywny, za to goryczka bardzo duża i zalegająca.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Kazimierz_W; 2014-06-21, 13:51.
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Related Topics

Collapse

• Kolesław
    Aldaris, Mežpils Saules Eils
    Kolesław
    Ekstrakt NN., alk. 5,7 %, IBU 40, Citra.

Zapach. Cytusy, mango przebite chmielem. Lekko, ale wystarczająco wyraźnie. Całkiem całkiem.
    Piana średnia, lekko poszarzała. Gaz lekkopółśredni.
    Kolor. Jasne, niby wodniste złoto. Klarowne.
    Smak. Jakby lager ochrzczony...
    2019-12-16, 22:47
  • bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • heckler
    Czechy, Ptení, Ptení 304, Minipivovar Šarovec
    heckler
    Niespełna 15 kilometrów od Prostějova leży wioska Pteni i właśnie tam oficjalnie, od lutego tego roku Radek Špicera otwiera kolejny przydomowy browarek.
    Jadąc tam w ciemno, na wiele nie liczyliśmy, ale mieliśmy przysłowiowy rzut beretem od browaru Castellum, więc czemu nie spróbować....
    2024-05-14, 07:01
  • pietrus96
    Osad w butelkach
    pietrus96
    Cześć,
    dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
    2024-01-13, 20:24
  • e-prezes
    Van Pur, Romper Extreme
    e-prezes
    Opinia czekała od dawna, bo nijak nie wiem gdzie to przypisać. Zapewne jest robione (akurat słowo) w Polsce, ale w którym browarze grupy nie będę badał. Przypomniałem sobie o niej przy okazji Ceres z Włoch/Danii.

Kiedy go nabyłem, długo się zastanawiałem czego mogę oczekiwać......
    2023-02-15, 13:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...