Labietis, Virsaitis

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    #1

    Labietis, Virsaitis

    Alk. 6 %.

    Zapach. Chmiel, żelazo, mineralność. Z czasem jakieś mango-marakuja z odrobiną plasteliny. Ta jednak szybko znika i w sumie jest fajnie.
    Piana pozłocona, przyzwoita - dość gęsta i wysoka, średnio trwała, zostawia firankowe obrączki. Gaz średni.
    Kolor bursztynowy, trochę zmętniały, ale przy tym świetlisty.
    Smak. Goryczka chmielowa dość szlachetna z kontrą bardziej owocową niż słodowa. Czyli owoce tropikalne. W środku łodyga. Finisz chmielowo-łodygowy, gorzki.
    Pełne.
    Dobre.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • kaczka116
    AleBrowar, [AleBrowar/Labietis] Joint Of Skulls
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-03-22, 21:44
  • Prusak
    Labietis, Soho Švītiņš
    Prusak
    Angielski bitter, alko: 4, 4%
    Barwa ciemnożółta, wpadająca w bursztyn.
    Piana średniopęcherzykowa, opadająca powoli, osadza się na szkle.
    Zapach kwiatowo-ziołowy, bardzo przyjemny.
    Wysycenie niskie do średniego.
    W smaku ziołowa goryczka, rześka i intensywna,...
    2019-08-26, 14:36
  • Kolesław
    Haacht, Super 8 IPA
    Kolesław
    Ekstrakt NN., alk. 6 % vol.

    Zapach. Rześki powiew igliwia i cytrusów, potem łodygowa i pikantna słodycz owoców tropikalnych.
    Piana, choć rośnie wysoko i dość gęsto, to jest lejąca i szybko opada. Ale zostawia fajne krążki, wzory na szkle i solidną warstwę na powierzchni....
    2018-04-25, 15:15
  • bastion
    Łotwa, Ryga, Vagonu Iela 21, Nurme Brewery & Taproom.
    bastion
    Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
    Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
    2023-06-07, 21:49
  • Kolesław
    Birra Dell'Eremo, Fiera
    Kolesław
    Ekstrakt NN., alk. 6,5 % vol.
    Niefiltrowane, niepasteryzowane. Skład klasyczny (brak szczegółów).

    Zapach. Chmiel, łodyga, mango. Dość szybko zupełnie znika chmiel, a mango staje się bardzo intensywne. Troszkę pikantnych korzeni. Po pewnym czasie z kolei łodyga zdaje...
    2019-10-02, 22:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...