Aldaris, Aldaris Ice Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Aldaris, Aldaris Ice Beer

zaw. alk 3%, ekstraktu nie zauwazyłem bądź nie pamiętam, bezbarwna butelka 0.33l z kapslem zrywanym (jak na napojach od Tymbarku) oczywiście z motywem, ładna etykieta z refleksami.
    Barwa jasno-słomkowa, bardzo dobrze nagazowane, zapach leciutki, chmielowy, o pianie nic nie wiem gdyz było pite z butelki. W smaku orzeźwiające, wyczuwa się chmielowo-słodowwe nutki. Ogólnie doskonałe piwo na szybkie ugaszenie pragnienia, żadnych negatywów w tym piwie nie zauważyłem.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2005-10-03, 09:21.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Kolesław
      Aldaris, Mežpils Saules Eils
      Kolesław
      Ekstrakt NN., alk. 5,7 %, IBU 40, Citra.

Zapach. Cytusy, mango przebite chmielem. Lekko, ale wystarczająco wyraźnie. Całkiem całkiem.
      Piana średnia, lekko poszarzała. Gaz lekkopółśredni.
      Kolor. Jasne, niby wodniste złoto. Klarowne.
      Smak. Jakby lager ochrzczony...
      2019-12-16, 23:47
    • yaro74
      Aldaris, Aldaris 1865
      yaro74
      Piwo jasne wyprodukowane pierwszy raz w 2015 roku na 150 lecie browaru.
      Zawartośc alkoholu 4,8%, ekstraktu nie podano.

Kolor: złoty, klarowny.
      Piana: wysoka, gęsta, drobnopęcherzykowa, dośc trwała.
      Zapach: średnio intensywny, słodowy i kwiatowy.
      Smak:...
      2016-05-22, 16:08
    • bastion
      Czarnogóra, Podgorica, Kragujevacka 5, Podgoricka Pivara.
      bastion
      Następny browar czarnogórski i tradycyjnie na obrzeżach miejscowości. W sumie dojazd nie jest jakoś bardzo skomplikowany, ponieważ mieści się on na rogu ulicy dochodzącej do głównej drogi na Niksic. Nie trzeba jakoś tam ciężko błądzić. Podobnie jak w przypadku Pauna na miejsce produkcji...
      2021-11-30, 22:28
    • wpadzio
      Aldaris, Mežpils Alus
      wpadzio
      Mežpils to historyczna nazwa obecnego browaru Aldaris, a seria piw tak ochrzczona poza recenzowanym zawiera także wersje niefiltrowaną, pale lagera oraz ciemniaka i została przygotowana na 110. rocznicę Kongresu Piwowarów Europejskich, który odbywał się właśnie tu. Mój egzemplarz zaś to...
      2016-04-15, 20:19
    • wpadzio
      Aldaris, Medalus
      wpadzio
      Piwo miodowe z należącego do koncernu Carlsberg łotewskiego browaru Aldaris z Rygi. W składzie jęczmień i słód jęczmienny, chmiel i oczywiście miód. Alkohol na poziomie 4%.

Ciemnobursztynowa barwa. Klarowna.
      Żółtawa piana, dość drobna. Po kilku minutach dziurawa...
      2016-04-10, 15:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...