Varpa, Sencu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Varpa, Sencu

Opakowanie to dwulitrowy pet, zakupiony w Makro za 8,25 zł.
    Nawet efektowne, etykieta ładna.
    Ekstrakt niewiadomy, alkoholu 4%.
    Kolor to miód, gazowanie przeciętne, piana nietrwała, nawet bardzo ulotna powiedziałbym.
    Zapach chmielowy, kwaskowy, smak to sporo słodu, spora gorycz i dobra woda.
    Lekkie piwo, wręcz doskonale gaszące pragnienie. Polecam do spróbowania.
    Celia, cerevisia et conventus.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Na łotwie takie piwa sprzedawane są po bardzo okazyjnej cenie. Jezeli dobrze pamiętam, to cena była poniżej 1 łata (chyba 0.79) czyli poniżej 5 zł. Ponieważ generalnie nie pijam piwa z peta, to takiego i innych marek ( a jest ich całkiem sporo) nie kupowałem.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2019-09-04, 02:31.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• supersklep
      Varpa, Seven Stars
      supersklep
      Jeden z trzech rodzajów Varpa w pecie 2,0 l , Seven Stars jest najmocniejsze bo 7,5% alk 17% ekstr .Etykieta ładna ,pokazany jest niedzwiedz polarny i nad nim gwiazdy - pewnie wielka niedzwiedzica.
      Kolor taki ciemny miód, gazowanie raczej słabo , piana nietrwała, ale na początku ładna...
      2006-02-19, 20:35
    • mor842
      Broumov, Kirasjer
      mor842
      Trafiłem ostatnio w okazyjnej cenie ciemnego lagera uwarzone przez Pivovar Broumov na potrzeby promocji Twierdzy Kłodzko. Jest to jedno z dwóch piw z serii "Piwo z Twierdzy Kłodzko".

Więcej na ten temat można przeczytać w tym, krótkim artykule: http://klodzko.naszemiasto.pl...
      2018-04-23, 21:06
    • Brandis
      Podwójny Brewkit i syrop z sosny.
      Brandis
      Kupiłem po okazyjnej cenie dwa brewkity coopers lager(okazjonalna bo za 2 sztuki tylko 50 PLN a wada jest to ze ktoś zakosił drożdże ) i tak się zastanawiam czy lepiej zrobić piwo z 2 brewkitów (będę używał drożdży S-04 ) czy tez lepiej tradycyjnie 1 brewkit i jeden ekstrakt słodowy...
      2018-01-25, 16:34
    • sibarh
      Bauskas, Bauskas Senču
      sibarh
      Butelka 0.5 litra, alkohol 4 %, eks.brak, kapsel firmowy browaru
      Kolor - złocisty, ciemno żółty, klarowny
      Piana - drobna, wysoka, średniotrwała
      Zapach - wyraźny słód i chmiel, plus lekki skun
      Gaz - okey
      Smak - średnio słodowe, lekko słodkie, średni chmiel,...
      2008-03-16, 09:01
    • sibarh
      Varpa, Ekstra
      sibarh
      Butelka 0,5 litra, alkohol 5.5%, eks. 15%, import prywatny, cena 0,39 łata
      Kolor - ciemnozłocisty, klarowny
      Piana - drobna, średniowysoka , średniotrwała, znikła po 5 minutach, został niewielki kożuszek
      Zapach – słodowy z aromatem owocowo-ziołowym
      Gaz -...
      2006-01-24, 20:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...