Livu, Livu Vieglais

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Livu, Livu Vieglais

Butelka 0,5 litra ,alkohol 2,9 %,eks. brak import prywatny,piwo z miasta Liepaja
    Kolor - mocno blado-złocisty , klarowny
    Zapach - chmielowo-słodowy, wyraźny
    Piana - drobnobąblowa,średniowysoka, babelki momentalnie pękają ,ale pozostają duże pęcherzyki, które tworzą kożuszek (brzydki bo rzadki) prawie do końca picia
    Gaz - okey
    Smak - chmielowo-słodowy, z bardzo delikatną nutą owocową, minimalnie goryczka i kwasek
    Rozwodnione. Taki łotewski radlerek tylko nut owocowych zbyt mało.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwko:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • darekd
      Cido Grupa, Līvu Rubenis
      darekd
      Cido Grupa związana z Royal Unibrew, nie wiem czy warzą piwa w tym samym miejscu co kiedyś. W każdym razie na ecie jako producent występuje Cido Grupa.

Ekstr. 12,25%
      5,8% alk.

Aromat - karmel, nieco zleżałych owoców, chmielu w aromacie nie wyczułem...
      2024-06-20, 21:19
    • darekd
      Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
      darekd
      Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
      2024-06-04, 01:53
    • Prusak
      Łotwa, Kuldīga, Baznīcas iela 5, Pagrabiņš
      Prusak
      Bardzo dobra lokalizacja knajpki w Kuldydze, piwnica plus taras zawieszony nad rzeczką Alekšupite, przeciskającą się przez centrum miasteczka, między drewnianymi domami na podmurówkach, ze strategicznym widokiem na rynek.
      Ale najważniejsze że z nalewaków dostępne jest piwo z browaru...
      2019-08-25, 21:45
    • Viktor
      Livu, Livu Tumsais
      Viktor
      Ta zdobycz też z Polnej w Warszawie ( 0,5 l / 5,20 zł ).
      alk 5,5 %. Piwo ciemne na przyzwoitym poziomie. Ciemnorubinowa barwa , gazowanie średnie, goryczka znaczna - palony słód z dodatkiem karmelu, lekko kwaskowe - podobne nuty zapachowe. Ładna beżowa piana.
      Ogólna ocena 4.0....
      2004-06-01, 09:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...