Aldaris, Latvijas Alus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1313

Aldaris, Latvijas Alus

piwo o ciekawym, herbacianym kolorze, średniej klasy pianie, która wkrótce opadła, miłym, goryczkowym smaku i dość mocnym wysyceniu. mnie smakowało, ale nie żeby rewelacyjnie. moc: 5%. innych danych brak.
    PS chyba nie ma go w spisie, ja w każdym razie mimo starań nie potrafiłem znaleźć.
    Attached Files
    veni, emi, bibi
  • chechaouen
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.01
    • 1180

Kolor: ciemny, ciekawy, herbaciany, klarowny
    Piana: dość spora i całkiem długo się utrzymuje, ale potem opada zupełnie
    Zapach: słodowy, lekko owocowe nutki
    Smak: naprawdę smaczne piwko, goryczka fajnie komponuje się z delikatną słodowością, która w późniejszej fazie dominuje, ale jest przyjemna, nieulepkowa, subtelna. do tego lekko karmelowo-miodowa nutka
    Opakowanie: zakupione pod Rygą w 2-litrowym brązowym pecie z zieloną etykietą

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • Prusak
      Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
      Prusak
      Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
      Alk. 4, 7%. E, brak.
      ...
      2024-09-28, 21:25
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • bastion
      Łotwa, Ryga, Avotu Iela 74, Alus Rume Trofeja.
      bastion
      Wystarczy przespacerować pieszo z dostojnej starówki kilkanaście minut by znaleźć się w bardziej skromnej zabudowie przeplatanej kamienicami i drewnianymi domami.
      W jednej z takich uliczek mieści się browar Trofeja, który na miejscu posiada wyszynk. Moim zdaniem nie jest to klasyczny...
      2023-03-14, 23:29
    • wpadzio
      Aldaris, Mežpils Alus
      wpadzio
      Mežpils to historyczna nazwa obecnego browaru Aldaris, a seria piw tak ochrzczona poza recenzowanym zawiera także wersje niefiltrowaną, pale lagera oraz ciemniaka i została przygotowana na 110. rocznicę Kongresu Piwowarów Europejskich, który odbywał się właśnie tu. Mój egzemplarz zaś to...
      2016-04-15, 19:19
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...