Piebalgas, Mednieku Alus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Piebalgas, Mednieku Alus

Piwo z browaru SIA "Piebalgas Alus" - Mednieku Alus.
    Butelka 0,5 litra, alkohol: 4,7%, ekstrakt: brak danych.
    Kolor: jaśniutki, jak na foto.
    Piana: drobna, kilkumilimetrowa warstwa utrzymywała się do końca w szklance.
    Zapach: silnie chmielowy.
    Nasycenie: malutkie.
    Smak: smakowało mi to piwo, bardzo mocno wyczuwalna goryczka, towarzysząca od pierwszego łyka do końca.
    Opakowanie: etykieta podobna do innych piw z tego browaru, brak danych o ekstrakcie, ładny firmowy kapselek.

Uwagi: piwo wymienione na giełdzie w Żywcu. Smaczne piwo, wyśmienite na teraźniejsze upały.
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Się mi zapomniało dodać, że piwo niepasteryzowane podobno jest. Data spożycia co prawda 07.08.09., ale w przypadku piw zza wschodniej granicy tak długa data niepasteryzacji to norma.

Jeszcze foto:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • Prusak
      Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
      Prusak
      Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
      Alk. 4, 7%. E, brak.
      ...
      2024-09-28, 21:25
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • bastion
      Łotwa, Ryga, Avotu Iela 74, Alus Rume Trofeja.
      bastion
      Wystarczy przespacerować pieszo z dostojnej starówki kilkanaście minut by znaleźć się w bardziej skromnej zabudowie przeplatanej kamienicami i drewnianymi domami.
      W jednej z takich uliczek mieści się browar Trofeja, który na miejscu posiada wyszynk. Moim zdaniem nie jest to klasyczny...
      2023-03-14, 23:29
    • mat142
      Baza danych polskich piw
      mat142
      Nie wiem czy w dobrym dziale to zamieszczam ale mam nadzieję że tak. Wiecie może gdzie można kupić lub legalnie pozyskać bazę danych polskich piw ? Planuję założyć stronę z ocenianiem piw i jest to mi bardzo potrzebne. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję....
      2021-01-02, 21:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...