AleLaboratorium, Grodzisz

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

    AleLaboratorium, Grodzisz

    Barwa słomkowa, delikatnie mętna.
    Piana obfita i drobna, dość szybko dziurawieje i opada do cienkiej, lecz trwałej warstwy.
    Zapach to wyraźna, przyjemna wędzonka. Potem wędzoność trochę ustępuje zbożowym akcentom.
    W smaku wędzonka wyczuwalna ale stonowana. Ten poziom wydaje mi się bardziej adekwatny w stosunku do dość mocno wędzonego a'la Grodziskiego od Pinty. Zadziwiające, że piwo jednocześnie jest pełne w smaku jak i orzeźwiające. To drugie to zapewne zasługa delikatnej kwaskowości. Pod koniec butelki, gdy do głosu dochodzi słodkawy drożdżowy osad, to piwo ewidentnie kojarzy się z pszenicznym.
    Co do nasycenia to nie pogniewałbym się, gdyby było większe.

    Bardzo fajny Grodzisz, o mniejszej wędzonce niż ten Pintowy. Pasuje mi jego orzeźwiająca kwaskowość.
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Przetwarzanie...