AleLaboratorium, RIS

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

AleLaboratorium, RIS

Kolor Czarny, kompletnie nieprzejrzysty
    Piana o beżowym odcieniu. Drobna, po nalaniu obfita, powoli redukująca się do cienkiej warstwy. Pod koniec zanika do obrączki
    Zapach rodzynek, ciemnych leśnych owoców, czekolady, lakieru
    Smak Pierwszy łyk to odczucie gęstości, treściwości piwa. W charakterze mocno czekoladowe, po przełknięciu rozgrzewające. Po kilku łykach odczucie treściwości spada. Goryczka jest bardzo stonowana, wręcz niezauważalna. Ciekawsze odczucie daje słodowość, która z jednej strony jest wyrazista, ale daje bardzo krótki, nie zalapiejący posmak. W połączeniu ze średnią treściwością daje to bardzo dobrą jak na RIS pijalność - buteleczkę 330 ml wypiłem w kilka minut. Alkohol świetnie ukryty w smaku ale do głowy idzie momentalnie...
    Nasycenie średnie do niskiego, optymalne dla zastosowanej pojemności 330 ml

RIS z potencjałem. Na plus na pewno niesamowita pijalność, na minus zapach lakieru. W obecnej formie profil zbliżony do portera bałtyckiego aczkolwiek o mniejszej treściwości.
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• darekd
    Lupulus, Lupulus NEIPA
    darekd
    Znany już w Polsce browar z walońskiego Luksemburga.

NEIPA chmielona Cryo Popem , drożdże: A38 Juice. W składzie też płatki owsiane.

7% alk,
    37 IBU

Aromat - owocowy (cytrusy z brzoskwiniami), w tle łagodny słodowy biszkopt
    Piana - umiarkowanie...
    2024-11-03, 21:40
  • Orzech1988
    X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
    Orzech1988
    Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
    2019-01-13, 21:23
  • darekd
    [?], Abbaye Oubliée Unique Impériale
    darekd
    Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.

Na kontrze info, że to blonde ale...
    2022-10-25, 23:36
  • dadek
    Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
    dadek
    W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
    2022-10-21, 02:12
  • MrJohnyWoW
    Co daje smak tabletki w piwie
    MrJohnyWoW
    Witam wszystkich. Jestem totalnym amatorem aby było jasne. Generalnie nie pije piwa bo mi nie smakuje ale... Pomyślałem sobie, że jest tyle gatunków piw, że może ja nie trafiłem na swoje. Mi najbardziej przeszkadza w piwach smak tabletki na języku. Jakbyście sobie za długo przytrzymali np...
    2020-12-12, 00:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...