Czarna Ospa brouwerij, Męczący spokój

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Czarna Ospa brouwerij, Męczący spokój

18°Blg, 7,4% alk, 44 IBU
    Foreign Extra Stout

Kolor Totalnie czarne
    Piana Drobna, o ciemno beżowym kolorze. Przy nalewaniu obfita, opada do cienkiej warstwy. Osadza się na szkle
    Zapach Czekolada, palony słód, kawa
    Smak Pierwszy łyk z jednej strony urzeka łagodnością tekstury, a z drugiej intensywnością doznań – jest czekolada, odpowiednia paloność, a wszystko podszyte wyczuwalną mocą. Obecna delikatna kwaskowość, słodkości brak. No tak mi się to właśnie widzi w FESie
    Nasycenie Niskie, optymalne
    Opakowanie Elegancka, artystyczna etykieta, wyczerpująca informacja o składzie. Tylko nazwa browaru mało wyrazista

Bardzo przyjemne piwo, gratulacje dla piwowara z Lublina!
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• darekd
    Pinta, Czarna Dziura
    darekd
    Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
    13% ekstr.,
    5,5% alk.

Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
    Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
    Barwa - praktycznie czarna,...
    2024-12-03, 00:04
  • dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 00:37
  • dadek
    Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
    dadek
    Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
    2024-10-17, 00:22
  • dadek
    Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
    dadek
    Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
    2024-10-06, 21:38
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...