Two Pigeons Home Brewery, Perhan Ruski Carski Stout

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #1

    Two Pigeons Home Brewery, Perhan Ruski Carski Stout

    Browar domowy z Bośni, z Sarajewa
    kolor - czarny, nieprzyjrzysty
    piana - brązowa, dość zwarta, opadała powoli
    zapach - słaby, palonośc i nic więcej
    smak - pełne, treściwe, gorzkawa paloność i leciutkie owocowe akcenty, im dłużej się piło tym piwo coraz cieplejsze i mocniej był wyczuwalny posmak alkoholu
    gaz - za malo
    opakowanie, etykieta ok, do tego przywieszka, dopracowane na 102
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

  • kaczka116
    Bytów Browar Kaszubski, [Łysa Góra] Ruski Plon
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-07-12, 19:39
  • e-prezes
    Shaman, Blind Geisha
    e-prezes
    Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
    2023-02-15, 13:51
  • Charlie44
    Ruski szampan w pierwszej warce
    Charlie44
    Witam wszystkich,

    Ostatnimi czasy postanowiliśmy z kolegą zrobić nasze pierwsze piwo z brewkitu, użyliśmy do tego:
    - Brewkit Master Pint American Wheat
    - Polepszacz (50% suchy ekstrakt, 50% glukoza) z Gozdawy
    - 15 litrów wody nisko mineralizowanej
    -...
    2017-09-18, 14:51
  • nietzschee
    Latgales Alus, Latgale Nepasterizets (Sviesus)
    nietzschee
    Jasne niepasteryzowane, ekstrakt 11%, alko 4,5%, warzone w Dyneburgu, czyli Daugavpils

    Wygląd: Złociste, klarowne, piana ładna drobna, schodzi do pół centymetra i dosyć długo się utrzymuje, jakiś lacing zostawia.

    Zapach: to jest najbardziej walące ruskim szampanem piwo...
    2017-08-03, 21:18
  • ryvna
    Cicha fermentacja c.d
    ryvna
    Cześć.

    ostatnią warkę, którą tydzień czasu trzymałem w fermentacji burzliwej przelałem (bez osadu drożdzy - sam płyn) do gąsiora na fermentacje cichą.

    Moje pytanie brzmi, czy to, że bulgotanie rurki fermentacyjnej raz na ruski rok jest poprawne? Piwko stoi...
    2017-03-22, 16:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...